Blogjaar

Mijn blogjaar 2018 met veel ups en toch ook downs

Eerlijk, ik kan jullie niet exact zeggen hoeveel jaar ik al aan het bloggen ben. 3 jaar? 2,5 jaar? De waarheid zal daar ergens rond liggen. Ik blog uit liefde voor het schrijven, om mijn verhalen van mijn mini’s met jullie lezers te delen. Mijn blogjaar 2018 was er eentje met veel ups maar eindigde misschien toch wel wat ‘down’. 

Mijn blogjaar in Ups

Ik blog in eerste instantie voor mezelf. Ik geniet van het schrijven van teksten. Van leuke invalshoeken te vinden om jullie in contact te brengen met nieuwe merken. Om mijn liefde voor een geweldig leuk iets te delen. Om jullie warm te maken voor dingen die je echt in huis moet halen. Om een lach op jullie gezicht te toveren bij het lezen van de fratsen van Amélie, om herkenning te voelen bij de moeilijke opvoed vragen die wij mama’s delen, om oplossingen te bieden voor als we met de handen in het haar zitten, om plezier te laten beleven bij leuke uitstapjes en jullie te doen watertanden om samen ook quality time op te bouwen.

Maar ik kan niet liegen, die cijfertjes die je maandelijks ziet, die geven dat extra duwtje in de rug. Nieuwe lezers, likes op Facebook. Herkent worden voor het schrijven – of misschien eerder erkenning – geeft toch wel een kick. Leuke merken die samen willen werken, grote merken die willen samenwerken. Dat is toch ook een beetje herkenning voor al dat harde werk. Al draait het daar niet om hoor, dat is gewoon de cherry. En daarover moeten we ook eerlijk zijn, leuke samenwerkingen geven soms leuke content. En geeft mij de mogelijkheid om jullie leuk speelgoed te laten winnen.

Maar bloggen is niet alleen ups…

De laatste maanden van het jaar verdwenen de vele up momentjes door wat down momentjes. Ik die altijd super vroeg opstond om in stilte te bloggen, had daar opeens geen zin meer in. Ik ruilde blogmomenten voor extra slaap. Mijn avond blogmomenten ruilde ik voor Netflix en andere noodzakelijke to do’s. De vibe leek weg, de teksten waren niet goed genoeg, de creativiteit spoorloos. Van 3 berichten ging ik naar 2 berichten per week en zelfs dat is vandaag een opgave om die geschreven te krijgen.

Down ook omdat Facebook moeilijk doet, je alleen maar je content kunt pushen door te betalen. En instagram waarop ik maar niet groei én geen zin heb om dag in dag uit alles van mijn leven te delen. Dat maakt dat je hoe dan ook lezers verliest én dat sterkt het down voelen alleen maar aan. Bovendien is het druk op het werk, zitten we in een heel belangrijke periode waarbij ik mij 100% moet geven. Iedere dag. Mijn werk vraagt veel energie, veel inzet en veel drive. Drive en energie die ik niet in mijn blog kan steken.

Wat brengt 2019?

Ga ik mijn drive terugvinden? Hopelijk wel. Wat vakantie, quality time met de kids en hopelijk kunnen we 2019 dan terug starten vol goede moed. Een skivakantie, die veel blogcontent biedt, het nieuwe marketing verhaal op mijn werk dat ik binnenkort met jullie mag delen en hopelijk veel leuke andere momenten. Maar nu even genieten. Fijne feesten en een spetterend nieuw jaar.

Eén gedachte over “Mijn blogjaar 2018 met veel ups en toch ook downs

  1. Rustig aan! Cijfers zijjn niet heilig hoor. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Dat zien merken en zeker lezers! Dicht bij jezelf en wat goed voelt blijve dus,

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: