kamp

Mijn kind gaat op kamp #help

Ik schreef al eerder over het feit dat Mathis een Chiro boy is geworden. Hij amuseert zich ieder weekend opnieuw te pletter, speelt er leuke spelletjes, loopt rond in het bos en kan zijn energie kwijt. Er is alleen één maar, Chiro fans willen ook op Chiro kamp. Uhu, mijn 6-jarige wilt 1 week het avontuur gaan opzoeken. 

Kamp belevenissen

Mijn hart doet nu al pijn bij de gedachte dat ik hem een volledige week moet missen. Het missen kan ik misschien nog een beetje plaatsen, het is vooral één week zonder enige vorm van contact, zonder dat ik weet dat alles goed gaat met hem, zonder dat ik weet dat hij goed slaapt, propere sokken aandoet en meer.

In een heel ver verleden heb ik het zelf gedaan, op Chiro kamp. 2 keer ben ik op kamp gegaan, als lid van de speelclub dus ongeveer 7-8 jaar. Ik herinner mij nog goed dat ik moeilijke momenten had, vooral voor de nachtactiviteiten (lees schrikschijter). Maar ook hoe ik me kapot heb geamuseerd. Ik weet perfect dat Mathis hetzelfde gaat doen, maar dat loslaten is in de positie als mama toch wat moeilijker.

Mama voorbereidingen

Ik ben een planner, dat was jullie vermoedelijk al langer duidelijk. Ik plan alles, weken tot maanden op voorhand. Het brengt rust in mijn hoofd. Dus ja, stiekem ben ik er toch al wat mee bezig. Hoe ga ik ervoor zorgen dat hij iedere dag zuivere sokken en onderbroek aandoet, hoe zorg ik dat hij propere kleren aantrekt? Ik herinner mij van mijn kamp ervaring een kindje waarvan de mama alles per dag in plastic zakjes had gezet. Iedere dag een ander zakje en hupla er is alweer meer kans dat mini lief wat propers aantrekt. Dus plastic zakjes check.

Kamp kaartjes, nog zo iets dat ik niet uit het oog mag verliezen. Ik kijk nu al uit naar zijn eerste kaartje dat ik ga krijgen. En ik vermoed dat wij niet de enigste zijn die een kaartje willen ontvangen. De oma’s zijn nu al bezorgd over het feit dat hij op kamp wilt. Dus ja, deze mama zal een stapeltje kaartjes voorzien met adres en postzegel. Ik kijk er al naar uit om samen met hem een kaartje te ontwerpen, zodat thuis ook dan weer even dichterbij is. Kleine TIP: Je kan zelf je eigen postkaartjes maken op Drukzo België. Gepersonaliseerde kaartjes dus met hopelijk aan de achterkant een dikke zoen van hem. Nu alleen nog hopen dat hij meer laat weten dan “alles ok” 🙂

En hieraan gekoppeld, Mathis is gewend dat als ik op business trip ga, hem een fotootje achter laat. Een heel belangrijke houvast voor hem. Dus ik moet zeker zorgen dat die moeilijke momentjes opgelost kunnen worden met het kijken naar foto’s van ons als gezin inclusief een dikke kus foto van mama.

Zijn knuffelbeer, ook al is het niet stoer, ook al wordt hij groter, ik zal er persoonlijk voor zorgen dat zijn knuffel, zijn houvast mee gaat op kamp. Ik wil graag dat hij het naar zijn zin heeft, mama niet te hard mist en geniet van zijn tijd daar.

Mijn eerste stappen zijn gezet. Zijn eerste test kamp van 3 dagen is trouwens over minder dan 3 maanden… een goede voorbereiding voor het grote kamp in de zomer.

Iemand ervaring van mini’s die op zo jonge leeftijd mee op kamp trekken?

7 gedachten over “Mijn kind gaat op kamp #help

  1. Hihi, met een 3 en 1-jarige ben ik daar gelukkig nog niet aan toe. Maar ik heb zelf van mijn 6 tot 20 jaar in de chiro gezeten en alleen maar goeie herinneringen aan die kampen! Eén tip: die kleren in zakjes, niet doen 🙂 Als leidster was dat een grote ergernis. Soms heb je een t-shirt nodig, soms een trui. En als ze zich vuilmaken en je hebt een 2de t-shirt nodig die dag, moet je die al uit een ander zakje gaan vissen en dan klopt die inhoud ook niet meer 🙂 Wij hadden liefst gewoon een stapel truien, t-shirts, een zakje met de onderbroekjes… veel handiger!

  2. Ik ben zelf ook op kamp geweest en dit was de tijd van mijn leven, loslaten mama, loslaten

  3. That’s the spirit! We spreken elkaar nog als de mijne voor de eerste keer op kamp gaat 🙂

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: