Mijn kleine meid van 3 jaar gaat op kamp!

Ik heb het er een beetje moeilijk mee, om 2 maanden zomer vakantie volgepland te krijgen met opvang. 8 weken waarvan wij er 2 met vakantie zijn. 6 Weken waar ik beroep moet doen op mama, schoonmama en de oma. Krijg dat maar eens geregeld en gepland. Ik moet jullie niet vertellen dat ik hier al even mee bezig ben. Lange leve de mogelijkheden voor een zomer kamp.

6 weken staan we paraat

Voor de kids is het waarschijnlijk geweldig om 8 weken vakantie te hebben, ik herinner het zelf nog. Voor ons, ouders, is het een ander verhaal. We gaan in juli 2 weken met vakantie en met alle vakantie die we al gehad hadden en gepland hebben voor het eindejaar, blijft er eerlijk gezegd niet zo heel veel verlof meer over. Dus we moeten 6 weken vakantie gaan overbruggen met opvang door de oma’s. Gelukkig dat we hun nog hebben, ik zou niet weten hoe anders eraan te beginnen. Het is onmogelijk om beide fulltime te werken zonder een goed opvang netwerk.

Maar daar ik hun ook niet wil overstelpen met mijn kinderen en 6 weken zelfs too much voor hun alleen is, hebben we besloten om ze ook een weekje op kamp te sturen. Dus ja, mijn klein, fragiel meisje van dan net 3 jaar gaat haar mannetje moeten staan op kamp van Wakasa. Ridders en prinsessen wordt het thema, ze is in de ban van prinsessen (lees hier) dus ik hoop dat ze enthousiast gaat zijn.

Het is niet eenvoudig om instappertjes op te vangen in de zomer, voor de meeste kampjes zijn ze te klein. Wakasa doet gelukkig wel opvang vanaf 3 jaar. 6 augustus wordt ze 3 jaar en 2 weken later gaat ze dus haar eerste kampje meemaken. Ik ben er zeker van dat ze het leuk gaat vinden. Amélie is gelukkig net wat makkelijk in zulke dingen dan haar broer. Vorig jaar was hij ook voor het eerst naar een Wakasa kamp gegaan en zijn enthousiasme toen, deed mij geen seconde twijfelen aan Amélie haar enthousiasme. Mathis is een heel schuchter jongetje en zelfs hij bloeide open op Wakasa en vroeg mij de eerste avond wanneer hij terug kon gaan spelen. Van een succes gesproken. (lees hier).

Dat trouwens niet alleen, er worden zo veel leuke kampen georganiseerd maar ik erger mij er dood aan als ik zie hoe laat je de kids mag afzetten en hoe laat je ze terug moet gaan ophalen. Nee, het is niet haalbaar als je werkt om je kids om 9u te gaan afzetten op een kamp en ze om 15u terug te gaan ophalen, helaas. Dus ja, wij zijn heel veel leuke kampen passeren. Het frustreert mij trouwens een beetje dat zelfs kampen door de gemeente georganiseerd hier geen rekening mee houden. Of ben ik de enige mama met dit probleem en deze frustratie?

wakasa wakasa

Beestige groeten

Ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Wat denk je van een “kamp” waar je de kinderen enkel ’s morgens mag brengen? Van 9u tot 12u. Geen oplossing voor ons alvast…
    En inderdaad, de meeste kampen zijn pas vanaf 4 jaar, en daar zijn ze heel strikt in. Bij ons wordt de oudste dochter pas in September 4, dus is het dit jaar nog een stuk gewone opvang, vakantie en (gelukkig!) enkele dagen mee met kleine zus naar de crèche. Wij hebben helaas geen familie in de buurt die ons kan helpen.

    1. Hier ook veel leuke kampjes in voormiddag of namiddag of zonder opvang. Niet meer van deze tijd, je moet er verlof voor nemen om je kids te kunnen brengen.