Chiro

Mijn zoon is een chiro boy

Mijn timide zoon, die ik bijna moest dwingen om een hobby te zoeken is een Chiro boy. Meer nog, hij gaat iedere week met plezier naar de Chiro en vindt het super super super super leuk. Hij komt iedere week vuil, dood moe en hongerig naar huis. De Chiro ligt hem duidelijk. 

“Ik ga naar de Chiro”

Toen Mathis een info sessie op school had over de Chiro was hij meteen verkocht. Hij kwam thuis van school en liet ons duidelijk weten dat hij die zondag naar de Chiro ging. Daar gingen onze weekendplannen, want als hij overtuigd is, dan gaat hij er helemaal voor.

Mathis deed al tennis – 2x per weekend – zwemmen en gaat naar de kunstacademie. Hij mocht absoluut de Chiro gaan testen maar als hij echt iedere week wou gaan, moest hij minimum één andere hobby laten vallen. Mama en papa willen echt wel veel voor de kids doen, maar trop is trop. Hij ging het proberen en we zouden wel zien.

Mathis is altijd een angsthaasje geweest in situaties die hij niet kent, hij neemt altijd het achtertouw en kijkt de kat wat uit de boom. Het speelde natuurlijk mee dat er enkele vriendjes van de klas aanwezig waren. Met toch wel een bang hartje liet ik hem achter in het park, met heeeel veeeel kinderen . In een groot bos. En mijn zoon is nog zo klein…

Bang bang hart

Bang, ik denk dat ik het vooral was. Weet je, op school zitten ze tussen muren. Op de tennis heb je het tennisveld, op de zwemles het zwembad, op de kunstacademie een leslokaal. Op de Chiro heb je vrijheid. Ik heb hem dus verschillende keren verteld dat hij goed bij de groep moest blijven, als hij pipi moest doen dat hij dat moest zeggen. Iets met loslaten enzo.

Blijf bij de groep

Ik was dus stiekem wel heel blij toen ik hem om 17u kon gaan afhalen. En dan dat gelukkig gezichtje zien. Hij was dol enthousiast, over enthousiast. De spelletjes, het bos, zijn vrienden en ja, het mogen drinken van Cola (wat hij thuis dus nog nooit ervoor heeft mogen drinken) was voor hem de hemel op aarde. Hij was rotsvast overtuigd om iedere week te gaan. 3 uur ravotten, zijn energie loslaten, de buitenlucht hebben. Hij heeft behoorlijk goed geslapen die nacht 🙂

Keuzes maken

Dus hij besloot niet meer 2x per week te tennissen, maar slechts één keertje. En zondag houden we nu vrij voor de Chiro. Hij lijkt met de week enthousiaster te worden al is dat bijna niet mogelijk. Hij amuseert zich, leeft zich uit. Zelfs met de koude dagen vindt hij het geweldig om buiten te kunnen rondhangen want ja, daar waar wij mama’s (en papa’s) onze mini’s binnen houden voor de koude, trekken zij erop uit. Trotseren koude en wind, maken lange wandelingen (en nee, daar zeur hij niet hoor – of voor zover ik weet toch), gaan ze het bos in en komt hij vuil naar huis. En eigenlijk maakt mij dat wel blij ja.

chiro

Eén gedachte over “Mijn zoon is een chiro boy

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: