My little miss perfect

In augustus wordt ze 2 jaar. Time flies. Gisteren overviel mij het gevoel dat mijn peutertje een echt kleutertje aan het worden is. Een echt madammeke. Vol verwondering zit je te kijken en bedenk je je maar weer eens hoe weinig tijd je als werkende mama kunt spenderen aan die mini’s. “Ze worden groot voor je het beseft”, “geniet ervan”. Ja allemaal waar, dank u voor de goede raad. Maar als gezin die met 2 gaat werken heb je weinig keuze. Moest er een ezeltje in de tuin staan, ik zou niet twijfelen wat ik moest doen! Maar helaas is dit momenteel niet aan de orde. Die ezel heeft zich zeker van tuin vergist. Doeme.

En alzo ben ik regelmatig eens boos op mezelf. Boos omdat ik te weinig tijd heb voor hun en zeker omdat ik merk dat de kleinste zo snel groot wordt, boos omdat ik vind dat ik niet genoeg kan genieten van mijn kids, boos omdat ik meer wil genieten in het leven en vooral boos als ik mij luidop afvraag ‘is dit het leven nu’? Veel mensen denken vermoedelijk hetzelfde, weinig mensen doen er uitspraken over. En eerlijk, de ene dag gaat al beter als de andere. Keep up the spirit. En gewoon gaan, zonder nadenken.

En dus wordt die mini van mij groter en groter. Haar karakter is gevormd, dat is een feit. En dat ze karakter heeft hebben we allemaal geweten en oh wee zullen we in de toekomst nog meer weten. Haar ogen staan vol deugenieterij en toch slaagt ze er keer op keer in om je te verleiden, instant. Ook al doet ze iets verkeerd.

Durfal: waar Mathis braaf op de zetel of een stoel gaat zitten, kruipt zij overal op, hangt overal aan. Ons speeltuig kruipt ze omhoog alsof het niets of wat dacht je van rechtstaan op stoelen of tafels?

Schattig: De schattigheid druipt er vanaf – misschien ben ik wel een beetje subjectief. Ze kan ook zo guitig lachen. Geweldig gewoon. Maar terwijl ze schattig doet, kan je er zeker van zijn dat er een kleine “aanval” mee gepaard gaat. Krabben, slaan, likken, … Het mag gezegd worden, het is een nieuwe hobby van haar. Overal aan likken. 2 weekends geleden besloot ze om de vaatwastabletten eens te proberen, maar ook zand, handzeep, muren, ramen, poorten en deuren heeft ze al geproefd. En toch geef ik eten!?!

Direct: Ze is direct. “Nu” volgt vaak op het einde van haar zinnen en gaat dan gepaard met wijzigen met vingers, “kom mama of kom Mathis” is effectief “NU meekomen”, Nee is nee en daar wijkt ze niet vanaf. “Van mij” is bovendien echt van mij en dan kan je er zeker van zijn dat ze als winnaar  uit de bus komt in de discussie, oh ja ook van haar broer!

Lief: Heel af en toe kan ze zo ontzettend lief zijn! Uit het niets komt ze af met een knuffel (fuffel zoals ze zo mooi zegt) en een zoentje, ook aan haar broer. Mensen die bij ons zijn krijgen als ze doorgaan een high five, een vuistje gevolgd door “Ciaaaaaoooo”. La mia bella figlia. Een hartenbreekster die mini van mij, naast het drama queen zijn ook een mooie eigenschap, toch?

img_2889

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: