My Sunshine

Little miss sunshine, hartendiefje.

Ze is zo klein, lijkt zo lief maar is eigenlijk gewoonweg een dief, een dame met pit, met karakter. Recht voor haar doel, mét slag en stoot indien dat moet. 18 maanden is ze ondertussen. Kleine miss charmant, een kleine boef.

Ze zeggen vaak dat een dochter hebben, anders is dan een zoon én ik beaam dat maar weer eens! Ik geef mezelf hier even de vrijheid om nog enkele geheimen te delen:

  • Amélie mag veel meer dan Mathis, ze lijkt nog zo klein en fijn. én dat is iets dat ze goed weet. Ze durft al eens op tafel kruipen of in de kasten te rommelen
  • Tegen jongens ben je directer en strenger, die hebben dat vaak ook nodig. Bij Amélie gaat dat er altijd veel gemoedelijker aan toe & daar maakt ze zelfs misbruik van. Een glimlach als je boos wordt, haar hand die je boze uitstekende vinger aan de kant doet,… Ze weet nu al op alles een antwoord te vinden.
  • Omdat ze klein en fijn lijkt in verhouding tot haar al grotere broer, zijn we iedere keer weer verrast wat ze allemaal kan & zeker als ze nieuwe dingen doet of zegt. Zelfs als ze dingen doet die vaak niet mogen, krijgt ze een bemoedigend klopje want hey ze heeft weer iets nieuws geleerd.
  • Meisjes manipuleren, al vanaf die jonge leeftijd! Het zit gewoon in de genen, het is een duidelijk bewijs dat wij er zelf niets aan kunnen doen
  • Meisjes zijn vals: onverwacht uit de hoek komen, iets achter de rug doen en dan als wij haar iets vragen haar guitige lach opzetten & ons op die manier inpalmen. That’s us guys…
  • Amélie weigert nu al om haar korsten op te eten, iets dat Mathis nooit mocht. Die bleef hoe klein ook aan tafel zitten en moest alles opeten. Hebben wij minder energie om ruzie te maken of is het gewoon omdat ze papa’s kleine mini is? Ze komt er toch maar mooi mee weg
  • Amélie is totaal geen knuffelbeer, in tegenstelling tot haar broer. Ze deelt amper kusjes of knuffels uit, behalve als we facetimen met papa. Dan is ze zoo gul tegen de telefoon! Of als er andere mensen in de buurt zijn en ze vreest dat die haar willen vastnemen, dan pakt ze je nek vast en laat ze niet meer los. Jongens zijn dus echt wel grotere knuffelberen, liever en zachter!
  • Oh en dat krijsen, dat zit er ook al vanaf het begin in! Als ze haar goesting niet krijgt krijst (nee niet roepen, het is girly krijsen) ze het hele huis bij elkaar.

En dan wetende dat dit nog maar het begin is… It’s gonna be fun!

Plopsa

miss sunshine

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: