kipling

Naar het eerste leerjaar

Mijn liefste held heeft ondertussen afscheid genomen van de kleuterklas. Nog 2 weken en hij gaat een nieuwe poort binnen. Ze zeggen dat de tijd snel gaat, oh zo cliché maar oh zo waar. Ongelooflijk dat hij al naar het eerste leerjaar trekt. Waar is de tijd dat hij zijn eerste stapjes in het instap klasje gezet heeft (lees hier)? 

Kleuter stress

Het brengt toch wel wat spanning mee, de stap naar het eerste leerjaar. En niet alleen bij Mathis. Weeral een stap in het onbekende, mijn kleine man die toch serieus groot aan het worden is. Dat hij klaar is om te leren schrijven, lezen en rekenen staat als een paal boven water. Dat hij niet alles even interessant vindt ook… Dat is saai en meer van die uitspraken na een dagje oefenen in de grote school liegen er niet om. En toch heeft hij nog een lange weg af te leggen.

Hij is er klaar voor, om te starten. Al merk ik wel dat hij het allemaal wat spannend vindt. Een nieuwe omgeving brengt sowieso wat onwetendheid mee en voor een kindje dat het vaak moeilijk heeft met nieuwe situaties, is dat allemaal extra spannend. Vooral het feit dat hij niet weet wie zijn juf of meester gaat zijn en met welke vriendjes hij in de klas gaat zitten roept veel vraagtekens op. Ik ben er zeker van dat hij na een tijdje wel vertrokken gaat zijn, maar ik ben er ook zeker van dat de eerste dagen (weken?) moeilijk gaan verlopen. Van een situatie waar je vertrouwd was met alles en iedereen en heel veel mocht spelen, naar een klaslokaal waar je deftig op een stoel moet zitten, niet moogt hangen of van je stoel vallen, waar je je hoofd erbij moet houden en niet altijd moet zweven in de lucht, waar je moet werkjes maken – ook deze die saai zijn. Het zal aanpassen worden, ook voor mama. Die nu rustige avonden heeft met samen eten, kids in bad zetten en wat spelen. Waar we nu huiswerk gaan moeten maken en gaan controleren en plaats moeten gaan zoeken om te lezen. Ook hierin gaan we een ritme moeten zoeken.

kipling

Nieuwe omgeving, nieuwe schoolspullen

Een nieuwe school, een nieuwe klas, nieuwe vriendjes, een nieuwe juf of meester én een grote boekentas. Ik liep mijn hele lagere school carrière rond met een Kipling boekentas dus kon ik mijn nostalgie niet achterwege laten. Ook Mathis mag zijn carrière ermee starten. Een stoer blauw model met Britt de aap eraan.

De boekentassen van Kipling lijken mij de perfecte partner in crime voor Mathis zijn nieuw school avontuur. Niet alleen is het een ruime boekentas met verschillende compartimenten – ideaal voor slordige zoontjes – ook zijn de schouders gemaakt van zacht materiaal, wat het draagcomfort vergemakkelijkt. Mathis zou graag iedere dag met de fiets willen gaan, helaas is dat onmogelijk te regelen door ons werk, op de dagen dat we verlof hebben maken we er natuurlijk gebruik van & dan is hij fier als een gieter. Voor de grote school kan hij dan ook gebruik maken van zijn fluorescerend covertje op de boekentas om zo veilig op de baan te komen. De weg naar de grote school is wat verder dan de kleuterschool.

Ik was helemaal verrast te vernemen dat kids vanaf nu enkel een boekentas, brooddoos en drinkfles nodig hebben. Geen pennenzakjes meer, geen potloden of pennen. In het kader van gratis school voor iedereen is dit allemaal niet meer nodig. Dat maakt dat wij alle schoolspulletjes hebben en ons langzaam klaarmaken voor een nieuwe uitdaging!

Hebben jullie al de boekentas gekocht?

kipling kipling

kipling kipling kipling

Dit artikel kwam tot stand via een samenwerking met Kipling.

2 gedachten over “Naar het eerste leerjaar

  1. Wat spannend om weer een volgende stap te maken. Toen wij vroeger een tas uit moesten zoeken was de naam op de arm van het aapje minstens zo belangrijk. Hebben de aapjes aan tas nog steeds een naam? De cover over de tas is wel handig en veilig.

    Fijn weekend. Jeanine.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: