vakantie

Neem jij je kids mee op restaurant?

Wij zijn levensgenieters, gaan graag op restaurant en genieten graag van wat lekkers. Heerlijk ontspannend. En ja, wij proberen onze kids dat ook mee te geven. Op vakantie gaan we iedere dag uiteten, in ons Belgenland proberen we minimum 1x per maand samen te gaan. Sommige avonden gaan al wat beter dan andere avonden, maar ook dat nemen we er (graag) bij.

Familie etentje

Eerlijk is eerlijk, niet iedere keer dat we op resto gaan is even relaxed. Soms hebben ze gewoon hun dagje niet of hebben ze gewoon zin om moeilijk te doen. Maar even vaak gaat het geweldig goed. We gaan graag op restaurant en willen dit zeker graag meegeven aan onze mini’s, hopen dat we samen met hun kunnen genieten van lekker eten en nieuwe smaken ontdekken. Het is natuurlijk niet zo dat je met een 5-jarige en bijna 3-jarige veel tijd om gezellig wat te keuvelen onder je twee, het is eerder een echt familie gebeuren waarin Mathis eindelijk eens vertelt over zijn vriendjes van de klas die hij wel begint te missen of waar Amélie waar haar grappige zelve boven haalt. Op restaurant gaan is voor hun trouwens hét moment om eens een Fanta of Ice Tea te mogen drinken, thuis is het enkel water dat de klok slaat. En of ze dus staan te popelen om op restaurant te gaan!?

Ik merk dat mensen uit onze omgeving er niet altijd voor staan te springen om hun mini mee te nemen op restaurant, maar ik kan het je alleen maar aanraden. Ook dat is weer een stapje in je mama zijn die je moet nemen. Het klinkt natuurlijk heel eng om je mini mee te nemen naar een plaats waar mensen rust willen en genieten en waar je niet weet hoe je mini gaat reageren. En toch zou ik zeggen ga ervoor!

You can do it

Ben je nog niet helemaal overtuigd dat je echt wel met je mini op restaurant kunt gaan? Hier enkele trucjes die je bezoekje zeker vergemakkelijken.

 • Het zijn niet zo makkelijke eters, maar vlees of scampi of calamaris lusten ze wel graag. We proberen dan ook altijd een restaurant te kiezen waar ze zeker iets lusten.
 • We nemen altijd een kleurboek mee of stickerboek, meestal is het de ideale manier om ze stil te houden.
 • Uit eten is fun, dus de kids mogen een frisdrankje kiezen. Waar ze altijd naar uitkijken.
 • Een dessertje maakt het etentje compleet en helpt heel goed om je mini’s braaf aan tafel te laten zitten.
 • Laat ze zeker niet rondlopen, als je het 1x toelaat gaan ze meer en meer en voor je het weet belanden ze in de keuken. Been there, done that. Mijn mini’s mogen niet meer van de stoel komen 🙂
 • Worst case scenario tover je gewoon de Ipad op tafel, wedden dat je engeltjes aan tafel krijgt?

Ohja, je moet waarschijnlijk wel een keer of 10 zeggen dat ze flink moeten zitten, het mes van je mini valt sowieso op de grond en als je geluk hebt stoten ze pas het glas om als het bijna leeg is. Maar ook dat heeft zijn charme, heb je tenminste een bezigheid daar op restaurant 🙂

restaurant restaurant

6 gedachten over “Neem jij je kids mee op restaurant?

 1. Wij gingen met 1 kid, relatief vaak op restaurant, maar sinds er 2 zijn niet meer. Behalve op vakantie uiteraard. Omdat ze nog iets te klein zijn en omdat papa zich meer ergert dan amuseert… 🙂
  We nodigen vaker mensen bij ons thuis uit of gaan met ons twee uiteten.
  kool-family onlangs geplaatst…Craniosynostose – 1 jaar later…My Profile

 2. Hier in Italië neemt iedereen van kleins af aan blijkbaar zijn kinderen mee op restaurant. Niemand kijkt er vreemd van op en ik denk dan…’jong geleerd, is oud gedaan 😉

 3. Met mijn kinderen nu niet meer maar nu met de kleinkinderen. Zou niet weten voor wat dit niet zou gaan of moeilijk is. Soms moet je gewoon als ouder of grootouder geduld hebben.

  Aum Shanthi

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: