papa

Nieuwe rubriek – papa aan het woord

Tijd voor een nieuwe rubriek, ons gezin bestaat uit 4 personen. 3 daarvan staan geregeld te kijk hier op de blog en eentje zit altijd achter de schermen. Vanaf nu krijgt papa ook zijn eigen rubriek: papa aan het woord. Want ja, mannen zien alles toch langs een andere bril 🙂

En dat papa’s een andere kijk hebben is duidelijk

Alvorens ik hem het woord geef op deze blog, wou ik jullie toch even benadrukken dat papa’s opvoeden anders benaderen dan mama’s. Mijn man doet dat trouwens super goed hoor! Bij momenten veel beter dan mij, meer geduld, meer overtuigingskracht. Maar ja, er zijn ook verschillen en het zit hem soms in kleine dingen…

  • Ze kunnen ongegeneerd spelen met kids, terwijl het huis op ontploffen staat van de rommel
  • Mannelijk ego, ook bij het spel met mini’s. Blijven doorgaan tot minstens één mini aan het wenen slaat. En dan kan mama gaan troosten
  • Plagen, plagen, plagen. Dat doorzettingsvermogen van mannen, …
  • Hun inlevingsvermogen is best wel groot. 10 minuten na het spel hebben ze nog steeds het zwaard in hun handen en denken ze nog steeds dat ze de grootste ridder allertijden zijn
  • Papa’s doen altijd de leukste dingen met de kids, het voordeel van het negeren van de rommel
  • Ze zijn nu eenmaal sterker dus kunnen nog hoger gooien en langer zwieren en laat dat nu net zijn wat mini’s leuk vinden
  • Papa’s kunnen zonder schuldgevoel lekker gaan sporten of even verdwijnen
  • Een papa is altijd dat beetje stoerder dan een mama en brengt dit ook boven bij de mini’s

Maar uiteindelijk is & blijft papa wel de grote held! En eerlijk, stiekem vindt mama dat ook!

Papa van twee

Papa, sporter, man, tuinier, afval verantwoordelijke, opruimer, tanden poetser, chauffeur … Ik heb veel verantwoordelijkheden binnen dit gezin. Mijn leven als papa is toch heel wat gevarieerder dan mijn leven zonder kinderen. Er wordt veel van mij verwacht. Vooral dat ik altijd klaar sta om te spelen en de gekste stoten uit te halen. Opvoeden is niet makkelijk, maar gelukkig zijn we met 2. Kunnen we elkaar afwisselen, ondersteunen en aanmoedigen. Want ja, ook dat is opvoeding.
Kinderen opvoeden is vooral wikken wegen en zorgen dat ze geen misbruik maken van. Vooral Amélie is daar behoorlijk goed in. En als ik eerlijk mag zijn, meisjes, ze doen toch wat met papa’s. Net zoals alle vrouwen dat goed kunnen, weet ook zij mij perfect rond de vinger te draaien. Is mama te streng, zoeken ze mij op. Een heel contrast met Mathis, die tegenwoordig vooral wilt vechten, met de Pokemon spelen of Beyblade.
Vanaf nu mijn eigen rubriek dus, met mijn kijk op het vaderschap, met mijn tips en tricks en meer!
 papa

2 gedachten over “Nieuwe rubriek – papa aan het woord

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: