Opvang
Opvang
Opvang
gelukkige mama

Nieuwe school, minder opvang

De keuze om de kids van school te laten veranderen was alles behalve een makkelijke keuze. Ze hadden hun vertrouwde omgeving & hun vriendjes. Tot we eind vorig schooljaar samen met de kids beslisten dat veranderen van school zo veel meer voordelen heeft. De eerste schooldagen verliepen al bij al vlotjes en ondertussen hebben ze al vriendjes. Het allergrootste voordeel? Ze moeten minder naar de opvang. 

Nieuwe school

De toon is gezet. Ondertussen gaan ze alweer een dikke 2 weken naar school. De start was vooral voor Amélie aarzelend. Ze vond het wel spannend zo een nieuwe klas, haar vriendinnetje Benthe & Amélie missen en een nieuwe juf. Aan de foto’s die de juf deelt zie ik dat ze al helemaal ingeburgerd is én dat ze zich er thuis voelt. Ik zie alleen maar lachende gezichtjes op de foto.

Mathis begon zelfzeker aan zijn avontuur. Hij is zo gegroeid de laatste maanden. Ik heb hem zelden zo zelfzeker gezien! Mathis was heel enthousiast, maakte vrij snel vrienden, heeft een super juf en kent zelfs al enkele grotere jongens van in de buurt. Waar hij trouwens enorm naar opkijkt. Hij voelt er zich duidelijk thuis. Het leuke aan de nieuwe school is dat ze nu te voet, met de fiets of step naar school kunnen. Dat wat ze vroeger bijna wekelijks vroegen maar wat niet haalbaar was. Amélie en Mathis zaten op dezelfde school, maar de locatie was verschillend voor de kleuters en de hogere leerjaren. Daardoor was ik in de ochtend gemakkelijk een kwartiertje onderweg met ze af te zetten en terug uit het centrum te geraken. Vandaag mogen we 150 meter wandelen. Een luxe!

Minder opvang

En dat niet alleen, het nieuwe huis ligt iets dichter bij het werk. Hierdoor hebben ze de luxe dat mama en papa hun in allerlei bochten wringen zodat ze ook nog eens minder naar de opvang moeten. Vroeger gingen ze 4x in de ochtend naar de opvang en 4x in de avond. Mits wat aanpassingen van ons schema gaan ze nu 2 ochtenden en 3 avonden. Bovendien zitten broer en zus nu samen op de opvang, wat ze super leuk vinden. De aanpassing van school leek in mijn hoofd groot, een moeilijke weg en bezorgde wat onzekerheid bij mama. Als ik vandaag kijk zie ik niets dan voordelen en happy kids. En de beste vriendjes? Die zien ze nog in de hobby’s en voor play dates.

Eén gedachte over “Nieuwe school, minder opvang

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: