ochtend

Ochtend chaos

De ochtend blijft toch een moment van rushen en vliegen. In het weekend geniet ik dubbel en dik van mijn latte macchiato, van à l’aise te zijn en niet continue op mijn horloge te moeten kijken. In de week lopen we continue tegen de tijd aan, is er voor niets tijd, lijken minuten uren te duren en 30 minuten lijkt slechts 5 minuten te duren.

1 + 1 is drie

Nee, die ochtendrush ben ik na al die jaren nog steeds niet gewoon. En toch, onlangs is er heel wat veranderd in onze ochtendroutine, op de goede manier. Mijn man is eindelijk na al die jaren dichter bij huis komen werken. We moeten niet langer Facetimen om elkaar te zien in de ochtend, door de afstand vertrok hij lang voor de zon opkwam. Nu zitten we allemaal samen aan de ontbijttafel, we kleden elk één kind aan en zorgen ervoor dat zowel het eten gemaakt is als de boekentas als werktassen. We zijn met 2 om het werk te verdelen en toch gaat het niet altijd even snel zoals wij zouden willen.

Het begint al vaak bij het aflopen van de wekker. Daar waar wij vroeger (uit noodzaak) opstonden rond 5:15u, is er vandaag geen haast en spoed meer. Om 7u moeten de kids wakker gemaakt worden en voor het eerst in ons leven snoozen we erop los. Totdat ik weer al eens alleen maar op mezelf kan vloeken omdat ik weeral niet genoeg tijd heb om alles op mijn gemakje klaar te maken. Om 5 na half 8 moeten we buiten staan, dus een dik half uur hebben we om door de ochtend rush te geraken. Lees wassen, aankleden, ontbijten en buiten staan.

‘Doe door’

Geloof me, dit is iedere dag opnieuw een uitdaging. Ergens in het traject gaat het 9/10 wel bij één van de 2 mis. Of ze treuzelen in de badkamer, of bij het eten of bij de jassen aandoen of de schoenen of last minute gebeurt er een drama. Drama in overvloed bij de twee. Mijn meest gezegde woord in de ochtend is zonder twijfel ‘doe door’. Tot verveld toe herhaal ik mezelf, de enigste optie om wat druk te zetten en hun up to speed te houden. Maar eerlijk vind ik het helemaal niet zo leuk, die ochtend rush. Continue achter hun veren aan zitten, hun moeten opjagen en vooral regelmatig moeten boos worden omdat je als mama de klok verder ziet tikken. Vanaf maandag ochtend tellen we af naar zaterdag ochtend en zondag. Waar we genieten van samen aan tafel te zitten, de onopgeruimde ontbijttafel, speelgoed in het rond en geen klok in de buurt. Dat zijn de momenten die tellen.

ochtend ochtend ochtend ochtend

5 gedachten over “Ochtend chaos

  1. Wat heerlijk dat je man dichterbij huis werkt, en dat jullie daardoor meer tijd hebben samen. Mijn man vertrekt ’s ochtends om 5.30 en ik zie hem pas weer om 19.45…

  2. Een half uur?! Dat is snel! 😀 Hier haal ik de koters minstens een uur voor ze moeten vertrekken uit hun bed (tussen kwart voor 7 en kwart na 7) en zelfs dan moet ik soms nog 10 keer ‘Doe gvd eens door!!!!’ brullen 😀

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: