Ode aan de papa’s

Geen enkele dag in de week kan tippen aan zondag. En al zeker niet als het vaderdag is. Net zoals wij mama’s, vinden de papa’s het wel eens leuk om in de watten gelegd te worden. Papa zijn is ook wel best een zware job (als we de papa’s onder ons moeten geloven!).

  • Papa’s “moeten” spelen. Alhoewel ze het stiekem zelf heel erg leuk vinden om terug de schooljongen van weleer uit te hangen, met het zwaard in de hand of de voetbal aan de voeten. Vaak moet je de papa’s temperen om het evenwicht in het spel te behouden. En nee, je moet niet denken dat ze hun mini’s laten winnen in het gevecht of bij de loopspelletjes of zelfs een voetbal spel, ze gaan voluit, mét slag en stoot voor de overwinning.
  • Papa’s “moeten” sterk zijn. Zwieren, in de lucht gooien, optillen,… Kracht is vaak hun sterkte en nog vaker een voorbeeld voor de mini’s voor als zij later groot zijn. Vaak hebben we hun hulp nodig voor het openen van de confituur pot of voor het maken van speelgoed. Een belangrijke taak die vaak op hun schouders rust.
  • Papa’s “moeten” stoer zijn. Stoer over hun gevoelens en hun ware ik, stoer over de liefde voor hun kids en stoer in moeilijke momenten van het leven. Toch zwaar voor die papa’s!
  • Papa’s “moeten” sporten. Een must do item op de wekelijkse check list, waar niets tussenkomt. Ze moeten sporten, hun hoofd leegmaken en wat me-time weet je wel. Neeeeee, wij mama’s hebben dat nooit nodig! Wij hopen er gewoon soms op maar 9/10 laat ons druk mama schema dit niet toe.
  • Papa’s “moeten” op tijd bijtanken. Een momentje van rust in de zetel, het ‘vergeten’ van de vaat en andere rommel. Focus op hunzelf en de kids en al de rest is bijzaak en zal mama later wel oplossen!
  • Papa’s “moeten” niet nadenken: Want het huishouden is voor de mama’s: wij bedenken wat we gaan eten, doen de boodschappen en koken de maaltijd. Wij betalen de rekeningen, regelen de opvang voor de mini’s, vullen de boekentasjes en leggen de kleren na. Ooit je man een outfit laten kiezen voor je mini? Dan weet je instant wat ik hiermee bedoel.

Stiekem zijn we heel erg blij met onze sterke papa, die vaak spelletjes speelt, niet te veel nadenkt en stoer is!

vaderdag vaderdag vaderdag vaderdag vaderdag vaderdag

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: