Olmense Zoo

Zondag trokken we op uitnodiging van de Olmense zoo richting de dierentuin. En we hadden goed gekozen. Eindelijk sinds lang was er nog eens wat zon te zien. Een heerlijke dag, zo eentje waarop we allen al lang aan het wachten waren. Helaas is het weeral van korte duur.

Ik moet bekennen, wij bezoeken jaarlijks minimum 1 of 2 dierenparken en de Olmense zoo stond nog niet op onze shortlist. Met de nadruk op stond! Het was een heerlijke namiddag. We zijn allemaal in de wolken van het park en vooral van de dieren die we gezien hebben.

Anders is de beste omschrijving. Het dierenpark ligt goed verstopt, op slechts 30 minuten rijden van onze thuis. Je verwacht niet dat er zulke mooie dieren zich bevinden op die plaats. Eens je de kassa gepasseerd bent, val je van de ene verbazing in de andere.

Apen, met hopen, in alle kleuren en zelfs maten. Maar eerlijk, de meest verpletterende indruk kregen wij in het berenbos. Wauw. Je wandelt boven de beren, die blijkbaar lekker eten roken want die op de 2 achterste poten gingen staan om de geur die ze roken verder te ontleden. Hier konden we wel even van genieten. Bovendien hebben de beren een mooie omgeving, ik kan me inbeelden dat ze hier wel hun hart in kwijt kunnen. Wat verder op, eindigt het pad in een platform boven het water. één van de beren bevond zich langs ons en vond het nodig zich uit te rekken tegen een boom. Geweldig!

En vervolgens werden we van onze sokken geblazen door de zebra’s (mét strepen). Waren ze een sprintje bezig of was het eerder tikkertje dat ze aan het spelen waren? Ik weet het niet, maar wauw die snelheid en dat geluid. Geweldig om te zien. Samen met de giraffen die op ooghoogte staan, die gewillig van links naar rechts gaan om de wrijfjes van volwassenen en kinderen te voelen. Ik beken, we hebben daar boven op die hoogte even op een bankje gezeten en genoten. Genoten van de omgeving, van de dieren zo kort bij ons en van de kids die helemaal weg waren van de giraffen.

Naast deze toppers waren er ook nog panters, poema’s, leeuwen, vogels in alle kleuren, tijgers, olifanten en nog veel meer om op te noemen. In verhouding tot de beren, leeuwen en tijgers bevinden de panters zich eerder in een iets te kleine kooi, maar wat een prachtig beest! Ik moet binnenkort sowieso nog eens terug gaan, want Mathis vind het jammer dat ik geen foto heb van de zwarte panter. Hét mooiste dier dat hij gezien heeft.

Het park heeft een gemakkelijk pad om te volgen, bovendien staan er echt waar richtingsaanwijzigers. Ik vind dit persoonlijk belangrijk want ik vind niets zo vervelend dan rond te lopen in een dierenpark en telkens de kaart te moeten consulteren om te beseffen dat we wederom dieren hebben misgelopen.

En een bezoek aan een dierenpark kan niet eindigen zonder een bezoek aan de speeltuin mét een lekker frietje. En of die mini’s van mij genoten hebben én of ik fan ben (geworden) van de Olmense zoo! Ik ben er zeker van dat ik vanaf nu jaarlijks mijn bezoekje aan deze zoo ga vastleggen. Topper.

Olmense zoo Olmense zoo Olmense zoo Olmense zoo Olmense zoo Olmense zoo  Olmense zooOlmense zoo Olmense zoo Olmense zoo Olmense zoo Olmense zoo Olmense zoo Olmense zoo Olmense zoo Olmense zoo Olmense zoo Olmense zoo Olmense zoo Olmense zoo Olmense zoo

3 gedachten over “Olmense Zoo

 1. Wij wonen op 10-15min van de Olmense Zoo en hebben er regelmatig een jaarabonnement en we komen er graag. Ik ben het helemaal met je eens dat de beren, de giraffen en de zebra’s heel erg de moeite zijn, al is het maar door de manier waarop je er bijna tussenstaat. Dat deze dierentuin kleinschalig en niet te commercieel is vind ik eigenlijk ook wel zijn charmes hebben 🙂

  (Je foto’s staan allemaal gekanteld, ik weet niet of je dat kan aanpassen, maar ik geef het maar even mee!)

  1. Och dat moet wel zalig zijn! Zo regelmatig eens tussendoor er een bezoekje brengen. Het moet erg ontspannend zijn, ‘even’ de dieren bezoeken! (ik heb wat last met mijn foto’s online te krijgen maar zou nu wel in orde moeten zijn, bedankt :-))

   1. Ja, het kan ook gauw even tussendoor als we maar een paar uurtjes tijd hebben he 🙂

    Ik vrees dat ze nog steeds op hun kant staan… ook die van de recentere berichten..

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: