Ongezond gezond ontbijt

Hoe begin je daar aan? Aan een gezond ontbijt? Voor mezelf is dit simpel, voor mijn mini’s iets minder. Amélie praat nog niet zo veel, maar ‘choc’ kent ze al erg goed, als in geef mij een boterham met choco en wel nu. Het leven met een butler is eigenlijk toch gemakkelijk, toch? Ongegeneerd mensen commanderen en dirigeren, waarom vergeten we die tijd toch?

Toen Mathis klein was, was dat simpel. Enkel op vrijdag ochtend en in het weekend zoetigheden voor op de boterham. Naarmate hij ouder en kieskeuriger werd & mama minder zin in negotiëren had, werd dat vaker en vaker choco tot hij iedere ochtend naar zijn grote pot Nutella verlangde. En nu is het nog een stapje erger, aangezien hij zelf zijn boterhammen smeert, inclusief de dikte van zijn laag choco bepaalt. En zuslief ziet dit natuurlijk. Dus hoog tijd om ons ritueel bij te schaven & opnieuw voor een nieuwe strategie te kiezen. Concreet wilt dit zeggen dat we niet meer iedere dag de potten Nutella en speculoos pasta op tafel gaan zetten. Vanaf nu gaan we voor boter, confituur, kaas, muesli, yoghurt en varianten. Een boterham met boter hebben we er al doorgekregen, maar de rest lijkt een hopeloos verhaal. En stiekem vraag ik mij dan af, is het het dwingen wel waard? moet ik op die hectische ochtend ook hier nog over gaan “zagen”? Meestal hebben we in de week +- 15 minuten om te ontbijten, deze strategie verandering gaat wat te weeg brengen.

IMG_3327 ontbijt

Ik ben al blij als ze af en toe voor de opties hierboven kiezen, en dus experimenteert mama braaf voor me, myself and I. Met het kookboek van Pascale Naessens in het achterhoofd, laten we het brood en andere koolydraten achterwege en gaan we voor een healthy lifestyle. Maar wel graag met variatie.

Mijn toppertjes?

Havermout met kokosmelk en bosbesjes

Samen met wat kaneel de mixer in & ready to serve!

Magere yoghurt met vers fruit & havermout of wat granola

ontbijt met quaker

Healthy breakfast

Maar geen ochtend is compleet zonder een lekker kopje Nespresso!

En van tijd tot tijd zondigen is een must!

zondags ontbijt

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: