shoppen

Online shoppen: 10 tips om te scoren

Online shoppen blijft leuk. Ik weet niet of jullie mama’s veel tijd hebben om te shoppen maar ik lijk nauwelijks gaatjes in mijn agenda te vinden. Shoppen is voor mij de dag vandaag toch wel 80% online shoppen en 20% tijdens mijn middag pauze – wat een geluk dat ik heb dat ik in het stad werk en mij zo nu en dan kan uitleven. 

Water in de kelder

Ik krijg bij mijn mini’s meer en meer het gevoel dat ik niet bijgebeend geraak in hun kledingkast. Broeken die te kort zijn, bloesjes die op topjes lijken, sokjes die opeens ‘enkel sokjes’ worden. Ze groeien als kool. Stapels kleding waar niets aan lijkt te zijn, zoals nieuw en toch mogen ze naar het stapeltje van op te ruimen kleding. Heel frustrerend. Maar je hebt natuurlijk ook nog de andere kant van het verhaal: mijn liefste zoon vindt het geweldig leuk om de sliden van de klasdeur tot buiten – en terug. Heel erg cool en stoer, vooral de gaten in de broeken. Ik krijg het niet afgeleerd en mag alleen maar hopen dat het weer snel zomer is en hij zijn shorts kan aantrekken.Benieuwd of hij dan nog durft… Dus ja, deze mama vindt het gelukkig heel erg leuk om online te shoppen en om op zoek te gaan naar leuke nieuwigheden.

10 tips voor online shoppen

Iedereen kan online shoppen maar met onderstaande tips haal je het maximum uit je online shoppen!

shoppen

 1. Voorzie voldoende tijd: Heel vaak denk ik snel iets te kopen, maar meestal dwaal je al snel af en is het heel vaak ook voordeliger om voor een groter bedrag te kopen om zo geen verzendkosten te moeten betalen. Bovendien is het heel vaak ook een afweging om de juiste keuze te maken en met onderstaande tips in het achterhoofd ben je sowieso wel even bezig in je zoektocht.
 2. Installeer je op je gemak. Online shoppen is vaak een leuk momentje van me-time. Even in de zetel neerploffen, drankje en snackje erbij, tv op en zalig Googlen en ronddwalen op het net.
 3. Laat je inspireren: Lees blogs, online magazines, bezoek zo nu en dan eens Pinterest of Instagram. Je doet er geweldige ideetjes op en deze kunnen erg inspirerend werken. Misschien durf jij dankzij deze info toch afstappen van je routine. Bij fysieke winkels merk ik zelf dat ik vaak naar dezelfde winkels ga. Online is het aanbod zo groot en kan je echte pareltjes scoren als je durft op zoek te gaan naar specialere, kleinere online shops. Durf zo nu en dan je vertrouwde Bol, Zalando of H&M achter je te laten en durf op zoek gaan naar nieuwigheden. Ideaal platform is Instagram. Je vindt er inspiratie in het oneindige, gewoon de juiste hashtags gebruiken. Bvb voor kinderkleding tip ik Goldfish, Suzy B, Toddlers and Tees.
 4. Kijk naar de kleine lettertjes: Belangrijk bij online shoppen is te shoppen op een betrouwbare website waar je een duidelijk overzicht hebt van de verzendkost, mogelijkheid tot retourneren en de betaalmogelijkheden kan zien. Reviews zijn altijd een leuke extra of gewoonweg kijken hoeveel volgers ze op Facebook hebben. Geeft je instant een idee hoe populair de website is. Dit is toch belangrijk om allemaal even uit te zoeken, zeker als je voor jou onbekende shops gaat opzoeken – you never know met online shoppen. Soms valt de realiteit toch wat tegen en dan wil je graag de mogelijkheid hebben om te kunnen ruilen.
 5. Vergelijk: Hét grote voordeel van online shoppen is dat je heel eenvoudig prijzen kan vergelijken en believe me je kan er heel wat centjes mee uitsparen. Met minimum aan moeite vind je verschillende aanbieders en zal je heel vaak zien dat de prijs enorm fluctueert. Hoe? Simpelweg op Google je item intypen en je krijgt een heel overzicht van aanbieders van hetzelfde item met prijzen. Google shopping is jouw partner in crime in dit verhaal.
 6. Koop over de grenzen heen: Soms vind je een groter aanbod of unieker aanbod rechtstreeks bij de verdeler van het merk zelf. En sommige merkjes vind je eenvoudig weg nog niet in België. Durf over de landgrenzen heen surfen er ligt een walhalla aan online shops voor het grijpen! Ken je Meraki al voor ons mama’s? Of het behang van Kek?
 7. Kroon het winkelmandje tot je beste vriend: Het aanbod is zo groot en zo dus ook de verleiding. Stop alles wat je graag wilt in je winkelmandje en maak zo alvast een short list. Eens je op het einde van je shopping avontuur je winkelmandje bekijkt, zal je snel zien dat sommige items net minder leuk zijn of dat je het niet nodig gaat hebben. Zo vermijd je te grote impuls aankopen.
 8. Schrijf je in bij nieuwsbrieven: Zo blijf je op de hoogte van nieuwigheden en ben je als eerste op de hoogte als er een promotie is. Vaak kan je zelfs voor je eerste aankoop al gebruikt maken van een mooie korting.
 9. Check product details: Ben je er bewust van wat de product details zijn. Afmetingen zijn niet altijd zichtbaar op het eerste zicht, materialen kunnen al eens anders overkomen net zoals kleuren. Lees productdetails helemaal door alvorens over te gaan tot de aankoop. Zo ben je zeker wat je aankoopt en kom je niet voor verrassingen te staan. Been there, done that.
 10. Neem een kijkje op Deals.be. Het is heel gemakkelijk en enorm geld besparend om tijdens een uitverkoop je slag te slaan of een kortingscode te gebruiken tijdens de afrekening van je bestelling! Dit scheelt al gauw heel wat euro’s op je aankopen. Ken je Deals.be al? Ik ben een trouwe bezoeker van Hema en dankzij deals.be shop ik heel vaak met korting en heb ik een overzicht van alle interessante acties.

Online shoppen Online shoppen Online shoppen

12 gedachten over “Online shoppen: 10 tips om te scoren

 1. Handig zo’n lijstje met tips. Er wordt immers steeds meer online gekocht!

 2. Onlin shoppen is heel leuk, heb niks met fysieke winkels. Waar de verkoopsters je gelijk op je aanvliegen. Ik wil graag eerst kijken beleven, voordat ik iets koop.

 3. Ik heb al helemaal zin gekregen om te gaan online shoppen! Vooral het tijd nemen vind ik een goede tip, omdat ik meestal als ik weinig tijd heb, snel snel iets koop, zonder eigenlijk goed te vergelijken -ok, tip 5 is dus ook goed 🙂 – en zo dus sneller tot impulsieve aankopen over ga.

 4. Goeie tips, ik mis er eentje…hoe duurzaam zijn al die kleertjes en schoentjes enz. De macht van de online consument is in deze groot als elke online consument ook daar wat meer oog zou voor hebben. We willen immers toch niet dat er aan die leuke jurk of t-shirt kinderzweet of oneerlijke en onveilige werkomstandigheden aan vastkleven.

 5. Handige tips! Ik ga toch vaak met de kids naar échte winkels. Kunnen ze passen, en dan vallen er toch vaak dingen af omdat het niet lekker zit of leuk staat. Ook wil ik graag dat winkels blijven in het winkelcentrum, dus online shoppen beperk ik tot alleen hoognodig 🙂

 6. Even snel iets bestellen is vaak een valkuil inderdaad. Een dag later denk ik dan, ohja dit had ik ook nog nodig.. zucht! Verder een handig lijstje met tips!

 7. Ohh handige tips! Zelf ga ik liever naar de winkel toe, misschien omdat ik al een aantal miskopen heb gehad.
  Liefs,
  Elles

 8. Wat een handige tips! Ik koop eigenlijk heel weinig online. Vooral geen kleding eigenlijk. Wel boeken en bullet journal dingen.. Toch vind ik het altijd fijn om iets echt in mijn handen te hebben voordat ik het koop haha

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: