sniffie

Ons konijn Jefke euh Sniffie

Wie had dat gedacht dat wij ooit nog een huisdier gingen hebben? Hierbij introduceer ik Jefke euh Sniffie het konijn. De nieuwe vriend van Mathis, de vijand van Amélie en kleine nachtmerrie van mama en papa. Een konijn met lef, durf en grote aaibaarheid.

Onze kids hebben nog nooit een huisdier gehad, was het een beetje schuldgevoel of was het een gekke bui? Ik weet het niet exact meer, maar ineens stonden we in de winkel met een doos met een konijn in, een grote kooi, drinkbeker, eten en hooi. Jefke was persoonlijk uitgekozen door Mathis. Jefke zijn naam veranderde al snel in Sniffie, Mathis was de naam even snel beu als het konijn zelf.

Oeps mijn konijn is een KNAAG-dier

Het is best wel een schatje hoor, onze Sniffie. Zijn kooi staat in de eetkamer en staat sommige dagen van ’s morgens tot ’s avonds open. Hij kan dus in en uit lopen wanneer hij dat wenst. En slim is hij wel… Als onze monstertjes in de buurt zijn, vliegt hij in no time in zijn kooi, onder een kartonnen doos verstopt hij zich dan. Of zo nu en dan gaat hij Amélie wat schrik aanjagen. Ik weet niet waarom, maar ze heeft bang van ons konijntje. En Sniffie blijkt dit maar al te goed door te hebben. Hij gaat naar haar toe, aan haar voetjes snuffelen of blijft in haar buurt. Precies alsof hij haar wilt pesten – én dat lukt vrij goed. Hij was de eerste dagen best braaf, Sniffie. Maar toen hij op een avond verdacht stil was en ik even een kijkje ging nemen en de schoenen terugvond met knabbeltjes aan was ik even aan het vloeken. Dat was nog niets in vergelijking met de dag erna, toen hij onze nieuwe kerstlampjes doorknaagde.

Sniffie het knuffelkonijn

Maar Mathis blijft gelukkig wel fan van Sniffie – als het hem goed uitkomt toch. Hij geniet ervan om hem op zijn schootje te nemen, hem te aaien en te knuffelen. Mathis is een echte knuffelbeer. En Sniffie, die laat het zich wel bekoren. Geniet van aaitjes, geniet van het vrij rondlopen en geniet van al het lekkers dat de kindjes aan hem geven. Wortels, sla, korreltjes en strooi. Zijn buikje is iedere dag goed rond. Hij voelt zich al zo goed thuis dat indien de kooi niet openstaat, hij als een rambo erin begint te knagen om het te proberen open te krijgen en indien dat niet lukt, pakt hij zijn eetbak en gooit die van links naar rechts, helemaal om. Zijn manier om even zijn frustratie te tonen.

En toch zijn we stiekem allemaal best blij met de komst van Sniffie. De kids leren om te zorgen voor een diertje, wij zijn blij als een kind als Sniffie op ons ligt en wij hem kunnen knuffelen.

konijn konijn konijn sniffie

2 gedachten over “Ons konijn Jefke euh Sniffie

  1. Klinkt een beetje als het konijn dat wij hier rondhuppelen hebben, die knabbelt ook overal aan 😀 Daarom dat hij nu niet meer vrij rondloopt in huis, maar een big ass kooi heeft binnen èn eentje buiten en als hij rondhuppelt is het onder het waakzaam oog van yours truly. Kon er moeilijk kwaad op zijn, het is en blijft een konijn 😀
    Sniffie ziet er alvast een schatje uit! Heel veel plezier met jullie nieuwe aanwinst in het gezin 😉

    1. Wel, meneertje hier begint ook in de puberteit te komen 🙂 Hij begint langzaamaan meer te knabbelen. Een buitenkooi gaan we ook nog halen, kan hij leuk in rondlopen, ideaal voor als het mooi weer wordt. Hij heeft wel een dik pelsje, maar vind het toch te koud voor hem nu.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: