Speelkamer

Onze speelkamer

Er is geen twijfel mogelijk over het feit dat de kelder dé geweldigste ruimte in ons huis is. De kids hebben een speelkamer waar ze lekker kunnen rommelen, spelen en wild doen. Een ruimte die ik bewust nu en dan eens vermijd om de chaos niet onder ogen te moeten komen. En de kids? Die vind je 9 op de 10 keer in hun eigen whallala. 

Nood aan een speelkamer

Ik ben pietje precies. Mijn hoofd kan niet overweg met chaos en rondslingerend speelgoed. Al moet ik bekennen dat ik soms thuis en zeker op het werk voor velen een chaoot lijk. In mijn hoofd noemt dat orde in de chaos. In ons vorig huis gingen we iedere avond met de grove borstel door het huis, ieder speelgoedje werd terug op zijn plaats gezet. Zeker omdat alles in onze woonkamer stond.

De speelkamer in ons nieuw huis is dus zonder twijfel een verademing. De kinderen hebben hun eigen plekje in de kelder. De ruimte is volledig van hun inclusief tapijtje, zetel en zelfs tv. Ik moet jullie niet vertellen dat ze er meer dan graag vertoeven. Ze trekken heel vaak naar de kelder. Fijn spelen, wat rommelen of even hun energie lossen. Er is geen deur naar de kelder dus zowel de kids als wij hebben een open gevoel. Daar waar Mathis in ons vorig huis zelfs niet alleen naar zijn kamer durfde, speelt hij nu uren alleen in de kelder.

Het allerleukste gevoel is dat van geen rommel in mijn huis. I know in een huis moet je kunnen leven, maar iedere avond was ik toch bezig met hun spullen op te ruimen. Vandaag rommelen ze voornamelijk in de kelder en in het bureau, en daar mag dat. Relaxt hoofdje voor mij dus.

En dan hebben we het nog niet over de playdates. Vriendjes die komen spelen willen maar al te graag mee de kelder in duiken. Het is echt leuk om te zien hoe ze van deze ruimte hun eigen kamertje hebben gemaakt, vol leuk speelgoed. Mét rommel en veel plezier. Al vertelt de foto mij dat het weer dringend tijd is voor een opruim beurt…

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: