Op de planning

Ieder kind verlangt naar de zomer, vakantie, lekker niets doen, alles mag, leuke uitstapjes maken, veel ijsjes eten, veel tv kijken, … Maar niet altijd voor kids waarvan de ouders werken, die blijven gewoon in hun oude patroontje. Op tijd in bed, op tijd uit bed, van kamp naar opvang, van mammie naar omie en ondertussen aftellend naar het weekend voor wat quality time. Wat staat er op onze planning?

Op de planning

Bovendien staan die weekends zo vol gepropt, afspraakjes met vrienden, bbq’s met familie, verjaardagen, … You name it. Zo wilt het dat wij eigenlijk bijna tot eind augustus ‘volgeboekt’ zijn.

U zegt vakantie??

Dus, daar komt de “planmatige” mama in mij boven. Mama, papa, Mathis rond tafel en iedereen om beurt mag een leuke activiteit kiezen die hij/zij deze vakantie wilt doen. In het begin ging het wat moeizaam, Mathis snapte het concept niet zo daar hij alsmaar ‘Cinema’ bleef zeggen 🙂 Uiteindelijk is het toch gelukt en hebben we een mooi lijstje van leuke dingen om te doen.

Ik schrijf het even hier neer zodat iedereen getuige kan zijn van de leuke activiteiten die wij deze zomer met veel plezier gaan uitvoeren, tussen het werken, opvang, bbq’s en andere verplichte uitjes door.

 1. Cinema
 2. Plopsa
 3. Plopsaqua
 4. Bokrijk buitenspeeltuin
 5. Frietjes eten in de frituur
 6. Steinerbos
 7. Dierentuin
 8. Leren fietsen
 9. Ijsje gaan eten
 10. Kasteel van Horst
 11. Oase (buitenspeeltuin in de buurt waar je ook nog eens aangenaam kan eten)
 12. Zwemmen
 13. Pizza eten
 14. Dierenparkje in de buurt
 15. Vriendje dat komt spelen
 16. Speelgoedwinkel (van wie zou deze geweldige uitstap komen denk je :-))
 17. Dagje zee
 18. Nachtje in een tent slapen

Jullie nog aanvullingen, leuke zomerse activiteiten die niet mogen ontbreken in dit lijstje?

Geniet van de zomer, van de vakantie, van leuke dingen doen, van uitstapjes, ontdekkingen en vooral van de quality tijd samen als gezin.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: