Op hotel met kinderen

Op hotel met kinderen – 4 reden waarom wel!

Je hebt ouders die er resoluut voor kiezen om niet de uitdaging aan te gaan, die liever niet met hun kroost op hotel gaan. De spanning – gaan ze wel flink slapen in de nieuwe omgeving, gaan ze stil zijn, gaan ze niets afbreken – speelt vaak mee. Eerlijk? Wij vinden het zalig om op hotel te gaan. Hebben het dan ook al heel erg vaak gedaan. Mathis en Amélie kennen ondertussen de regels. En ze vinden het net zo plezant als wij. 

Wij kunnen er alle 4 echt van genieten om samen op hotel te gaan. De kamer ontdekken, de kids die hun bed installeren & kiezen wie waar slaapt, ’s Morgens wat chillen in de kamer en dan natuurlijk een heerlijk ontbijtje dat op ons wacht. Maar let wel op, niet ieder hotel is geschikt voor een verblijf met kinderen. Het is belangrijk dat je kids, kids kunnen zijn. Dat ze welkom zijn. En nee, je kan echt niet verwachten dat ze gelijk een plant in de zetel zitten – het blijven kinderen. Een beetje verdraagzaamheid is dus zonder twijfel aan de orde!

Een belangrijke tip om rekening mee te houden: kies voor een kamer waar de kids apart liggen. De kids gaan sowieso vroeger slapen dan jullie en zo heeft ieder toch wat privacy en moet je niet op de toppen van je tenen lopen of de avond in het donker doorbrengen (been there, done that!).

Op hotel met kinderen

4 reden om op hotel te gaan met je kinderen

1.Ontdek de wereld

Ik ken genoeg gezinnen die thuis blijven, op vakantie gaan in de buurt. Alle respect, maar ik droom ervan om de wereld te ontdekken. Ja, ook met kinderen. Voor mij is dit deel van hun opvoeding, net zoals ik het heel belangrijk vind dat ze weten hoe zich te gedragen op restaurant. Vakanties zijn belangrijk en het is eens zo leuk als je dit samen met je kids kunt beleven.

2.Quality time

Ik weet niet hoe jullie weekend eraan toe gaan maar hier is het altijd druk druk druk. In het weekend is er soms nog minder tijd voor de kids dan in de week. Huishouden, was, eten, boodschappen,… In een hotel kamer komt iedereen even tot rust, is er weinig of geen afleiding en is het enkel het gezin dat telt. Bovendien is het een ideaal moment om samen met je kids op restaurant te gaan, ook altijd een hele belevenis (voor kind en ouders:-)).

3.De kids kunnen samen slapen

Hier zijn mijn mini’s vooral fan van. Ze vinden het zalig om samen te slapen, broer en zus in dezelfde kamer én ook nog eens extra dicht bij papa en mama. Ze kruipen tegen de ochtend meestal samen in bed en ja, durven al eens samen stoten uit te halen. Maar het weegt zeker niet op tegen de happy faces van mijn kids. En die van mij als ze in de ochtend bij ons erbij kruipen.

4.Het ontbijt

Vorig weekend was de ontbijttafel in Hotel de Boskar in Peer hemels. Verse broodjes van de bakker, ontbijtkoeken, donuts voor de mini’s. Lekkere koffie en leuk gezelschap. Wat kan een mens meer verlangen. Mijn kids mogen zich op hotel altijd een beetje laten gaan. Een extra koffiekoek, appelsap, yoghurtje, … De keuze is volledig aan hun en zijt maar zeker dat ze dan goed kunnen kiezen. Het ontbijt is altijd een happy moment. Relaxed & langdurig aan tafel, genieten van de ochtend en van wat er op mijn bord ligt.

Hotel de Boskar in Peer

Afgelopen weekend verbleven wij samen met de kids in hotel de Boskar in Peer (check mijn vorige post met uitstappen). Een geweldig leuk hotel ook voor kids. De kamer was zo ingedeeld dat de kinderbedden om een hoekje lagen. We sliepen dus el in dezelfde ruimte maar toch had ieder zijn privacy. Bovendien was het een mooie, ruime kamer inclusief zeteltje én belangrijk voor Mathis, met een TV. De kids sliepen in een stapelbed, wat ze ook altijd een hele belevenis vinden.

Het ontbijt was er eentje om U tegen te zeggen, super lekker. Geen afbak broodjes, maar verse pistolets, koffiekoeken en donuts. Wat hebben we genoten. Het hotel is dé ideale uitvalsbasis om Peer te ontdekken. Zowel Snowvalley als Centerparcs liggen op slechts 5 minuutjes. Het hotel ligt pal in het centrum dus alles is lekker dichtbij. Ideaal voor een namiddag apero zoals wij gedaan hebben.

En als je dan toch op hotel in Peer bent, ga zeker langs bij restaurant het Marktzicht. Het was duidelijk dat dit één van de favoriete restaurants was van ‘de locals’. Het was er bijzonder druk – het goede weer zat er zeker voor iets tussen. We hebben er erg lekker gegeten. En de kids? Die kreeg ik stil met het beloofde ijsje (en iPad haha :-)). En zo konden wij ook op restaurant wat genieten en navertellen.

Gaan jullie wel eens op hotel met kinderen?

Op hotel met kinderen Op hotel met kinderen  Op hotel met kinderen

3 gedachten over “Op hotel met kinderen – 4 reden waarom wel!

  1. Leuk, wij gaan ook wel eens in een hotel met kids. Ze vinden het altijd reuze interessant. Meestal doen we dit als we op doorreis zijn en dan overnachten we een aantal nachten in een hotel. De familiekamer, het ontbijt, het is allemaal even interessant.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: