reis

Op reis zonder kids hoe overleef je dat?

Wij hebben het gewaagd, om alleen op reis te gaan, zonder kids. Het heeft toch 5,5 jaar geduurd alvorens we onze stoute schoenen hebben durven aantrekken en eens aan onszelf hebben durven denken. We hadden dan natuurlijk ook wel een goede reden: 10 jaar samen vieren én onze huwelijksreis die we nog te goed hadden!

Van het strand naar het zwembad en terug

Het vertrek was niet eenvoudig, wetende dat je je mini’s een week achter gaat laten. Stilletjes denkend en hopend dat jullie niets overkomt, dat zij niet alleen achter blijven moest jullie iets overkomen. Donkere wolken hingen boven ons in de auto op weg naar de luchthaven. Hier en daar een kleine messteek in mijn hart. Die gevoelens verdwijnen al snel bij aankomst in ons eigen luxe paradijs. Jacuzzi op het terras en een kamer om U tegen te zeggen. Wij gingen genieten, samen, een hele week. Ok, ik ben beken. Op dag 1 vroeg ik mij af of ik mij niet ging gaan vervelen maar nee, ik kan nu zeggen dat niets doen ook eens leuk kan zijn. Hoe lang is het geleden dat ik gewoon uren op een strandstoel kon liggen zonder ook maar één voet te verzetten. Dorst? Je hand omhoog en in no time stonden daar 2 fantastische cocktails te wachten. Honger? No problem, een uitgebreide menu kaart bracht soelaas.

Overal dichtbij

En toch, toch waren ze nooit ver weg, mijn 2 schatjes van patatjes. In het stadje op zoek naar een geschikt cadeautje, op de kamer al facetimend door de avond, aan het zwembad kijkend naar al die mooie herinneringen op GSM en fototoestel. Boekjes lezen en bij een artikel denken wauw dit is echt iets voor Mathis, ontbijten met een stukje watermeloen en denken aan Amélie en hoeveel stukjes ze hier wel niet zo opeten, ieder moment van de dag de telefoon dicht om geen foto of berichtje van het thuisfront te missen. We hebben ze gemist maar hebben ook intens genoten, samen, van niets doen en van us-time. Genoten om even weer op ons eigen ritme te leven & vooral genoten van heerlijk eten en drinken. Voor herhaling vatbaar! Onze batterijtjes zijn opgeladen, we zijn helemaal klaar om samen met onze mini’s een fijne familie vakantie te gaan beleven, niet zo heel lang meer alvorens we naar Italië vertrekken en ik weet nu al zeker dat we een geweldige vakantie gaan hebben, samen!

Smeltmomentjes

 • Mathis die bij vertrek ons een fijne reis wenste – zo maar uit het niets. Smelt
 • Amélie die aangaf ook naar de zee te willen toen ze mama met zonnebril zag
 • Mathis die zich afvroeg of het hier soms regende want bij hun wel en dat hij hoopte dat het pas ging regenen als wij terug thuis waren
 • Amélie die verlegen was en mama bij haar wou
 • Hun vreugdevolle gezichtjes toen ze konden tonen wat ze weer allemaal als cadeautje hadden gekregen, waar ze allemaal geweest waren en welk lekkers ze hadden gehad

reis

reisreis

reisreis

mykonos mykonos

14 gedachten over “Op reis zonder kids hoe overleef je dat?

 1. Ik kan begrijpen dat je je kids hebt gemist op vakantie, maar dat jullie het daarentegen ook wel heel leuk hebben gehad samen. Wat een mooie foto’s van jullie samen trouwens!

 2. Zal wel wennen zijn zonder de kleintjes! Maar ook wel heerlijk rustig. De foto’s zien er in ieder geval goed uit!

 3. Lijkt mij ook heel lastig om mijn kinderen achter te laten, maar als je weet dat ze in goede handen zijn kun je wel genieten.
  De foto’s zien er super uit lijkt me echt heerlijk daar!

 4. Mijn ouders zijn laatst ook voor het eerst alleen op vakantie gegaan. Mijn zus ook weg met school en ik alleen in Nederland. Ik sliep een paar dagen bij mijn opa en oma en een paar dagen bij een vriendin. Ik vond het super leuk, maar mijn ouders vonden het inderdaad ook erg spannend.

 5. Superleuk! Het zal wel erg wennen op vakantie zonder kinderen. Geen idee hoe kan ik overleef want ik ben zelf nog nooit op vakantie zonder kids

 6. Klinkt als een heerlijke welverdiende vakantie! Op de foto’s zien jullie er in ieder geval goed uitgerust uit!

 7. Lijkt me heel fijn om even terug met jullie tweetjes te genieten! Mooie foto’s 🙂

 8. Dat ziet er wel heel gaaf uit. Ik zou best ook s een week weg willen met vriendlief, maar of mij dat ooit lukt. Een weekend zijn we onlangs wel geweest en dat was idd heerlijk. En de kids zijn dan idd constant bij je, dat herken ik meteen. Zo shopten wij toen dat weekend niet voor onszelf maar enkel voor de kids. Gewoon omdat dat leuk was.

 9. Lijkt me ook moeilijk om op vakantie te gaan zonder je kinderen, maar aan de andere kant ook weer fijn om iets anders te doen dan je zou doen met je kinderen. Quality time met je partner is ook belangrijk:).

 10. Prachtige foto’s! Wat ziet het er goed uit!!!! Knap dat jullie het hebben gedaan (en goed). Hier iemand die het ècht nog niet wil. Een nachtje Amsterdam onder veel druk heb ik vorig jaar gedaan (Okura hotel dus spectaculair ook). Maar een week? Nee, nog niet voor mij 🙂

  1. begrijp ik helemaal. Ik moet voor mijn werk al geregel langere tijd weg dus ze zijn het wel wat gewoon (en mama ook :-)) Alleen is het toch anders om met zn 2 weg te zijn!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: