huwelijk

Op reis zonder kids

Ik tel af, is dat egoïstisch? Ik tel af naar een weekje vakantie, op reis gaan met just the two of us. No kids allowed. Genieten van kleine en grote dingen, geen “gemama”, geen slavernij en geen gezeur. Ik die op mijn wenken wordt bediend, de 24/24u mag doen wat ze wilt. Ik sta te popelen van ongeduld.

En toch is het even vaak dubbel. Een week mijn mini’s missen. Ben ik misschien wat egoïstisch? Mag je als mama alleen op vakantie gaan? We zijn al regelmatig eens een weekendje weggeweest en ze gaan in de zomer ook wel eens 3-nachtjes bij de oma’s slapen, maar een week? Nee, zo lang heb ik ze nog niet in de steek kunnen laten. Want zo voelt het natuurlijk soms als je naar je verstand luistert. En toch weet ik dat zij net zoals wij de tijd van hun leven zullen beleven. Dat ze in de watten gelegd gaan worden én vooral dat de dagen voorbij gaan vliegen. Bovendien moet ik voor het werk weer 6 dagen weg én toch voelt dat anders, met papa die nog thuis is, is het schuldgevoel minder groot.

Uitgesteld huwelijksreis

We zijn in september getrouwd, maar hadden toen geen vakantie meer over. We gaan dus op uitgesteld huwelijksreis. Mykonos, klein maar fijn Grieks eilandje. Met veel mooie stranden, mooi weer, met vooral lekker eten en volgens mij ook de juiste drank. Wat moet een mens nog meer hebben?

Een huwelijksreis is het toppunt van een geweldige dag, van de zalige stap die wij nu hebben genomen. Een huwelijksreis met kids is niet direct de huwelijksreis die ik in mijn hoofd had 🙂 Het gaf ons zo maar op een blaadje een reden om er eens samen tussenuit te duiken. Eens terug naar een vakantie van niets moet, alles mag.

Wegvluchten naar een klein boetiek hotel, waar alles à l’aise gebeurt. Waar ik een week lang niets ga doen, alleen maar stomme magazines lezen, muziek ga luisteren zoals nooit tevoren, tel ik nu al af naar de ontelbare kruiswoordraadsel boekjes die ik ga meenemen. Mijn pc blijft thuis en mijn gsm gaat zeker en vast ook niet de hele dag mee! It will be you and me.

En waar wij waarschijnlijk 80% van de tijd over de kids gaan praten, iedere avond gaan facetimen en waar we gegarandeerd de winkels induiken voor een cadeautje, kleertjes. Waar ik 20x op een dag ga kijken naar hun foto’s en zoooo blij ga zijn als ik ze terug in mijn armen kan sluiten. Ook dat is een zekerheid.

huwelijk huwelijk huwelijk

7 gedachten over “Op reis zonder kids

  1. Nope, helemaal niet egoïstisch. Maar niet meer dan normaal en helemaal menselijk. Punt 😉
    Geniet er dubbel en dik van!!!! 😉

  2. Wat een onzin. Je doet je kinderen niets tekort als jij lekker een weekje op vakantie gaat met je man. En jij schiet niet te kort als moeder. Ik kan me er ook aan ergeren dat sommige mensen je gewoon een schuldgevoel aanpraten dat je ook maar het ‘lef’ hebt om je kinderen ‘achter te laten’ om even tijd voor jezelf te nemen. Maar als een man zou zeggen ik ga een week op vakantie zonder kids, kijkt vrijwel niemand daarvan op.

    Zolang je je kinderen niet met een rugzakje langs de weg achterlaat, zou ik zeggen… geniet er van! En je kinderen zullen in die week heel veel extra mogen van oma en opa (of waar ze ook blijven), dus zullen er zelf waarschijnlijk ook net zo veel van genieten.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: