Mamablog Centerparcs

Op vakantie in eigen land – Tips voor een kindvriendelijk weekend weg

Ik schreef in mijn vorig bericht nog over quality time samen, wel een weekendje weg is een ideale manier om samen quality time te beleven als gezin. We doen het eigenlijk wel te weinig, Op vakantie in eigen land gaan. Meestal zoeken we het verder en missen zo toch ook wel de schoonheden die soms zo dichtbij liggen. 

Wij hebben dit jaar 3 weekends weg gepland met de kids. Het is trouwens hoog tijd om daar nog eentje aan toe te voegen maar een adults only versie. Met de verhuis in het vooruitzicht zegt iets in mij dat wij dat wel kunnen gebruiken nadien. Beetje tot rust komen en wat bijpraten. Ik vind het alleen zo moeilijk om hun achter te laten… Werkpuntje voor mama dus.

Op vakantie in eigen land – 4 tips

 • Ons eerste weekje is eigenlijk al achter de rug. We bleven in onze eigen provincie Limburg en gingen Centerparcs opzoeken. Ik moet eerlijk bekennen dat we dat weekend niet veel verder geraakt zijn dan de Centerparcs muren. Er is ook altijd zo veel te beleven in zo’n park én een weekend is ook maar beperkt qua tijd. Maar zwemmen met de mini’s scoort altijd heel erg goed. Dat in combinatie met een binnenspeeltuin, donuts als ontbijt én dieren in de buurt. Centerparcs blijft onze jaarlijkse traditie waar we geen afscheid van kunnen nemen, te veel plezier!
 • Ook ons tweede weekendje is al gepasseerd. In januari gingen we samen met vrienden richting de Ardennen. We had heel veel geluk, het weer was schitterend & ons huisje én gezelschap nog meer. Een groep vrienden, een bende kinderen en een leuke omgeving. Meer heb je niet nodig om kinderen én ouders zich te laten amuseren. Ons avontuur van toen lees je hier.
 • Op 21 en 22 april gaan we opnieuw die richting uit en gaan we Peer bezoeken. Redelijk dichtbij maar oh zo onbekend voor ons. Samen met de mini’s gaan we – hoe kan het ook anders – eerst wat zwemmen in Centerparcs. ’s Avonds overnachten we in een leuk hotelletje. Ik weet niet hoe het met jullie kids zit, maar onze vinden het altijd heel erg spannend om op hotel te gaan. Ze vinden het heel fijn, alleen durven ze al eens wat profiteren met het in slaap vallen. Broer en zus liggen dichtbij elkaar en dat levert de nodige tetter momenten op. Zondag 22 april gaan we naar de Torenfeesten. Een echt volk feest ter nagedachtenis van de gesneuvelden van de oorlog. De stad viert feest en er zijn tal van leuke activiteiten voorzien. Hét hoogtepunt is een rappel van de Kerktoren, ik ben benieuwd of mijn grooste mini zich durft te wagen. Daarnaast is er kinderanimatie en heb je hoog in de Kerktoren – die ook via de trappen te stijgen en dalen is 🙂 – een prachtig uitzicht. Of heb ik mij alleszins laten vertellen. Dus wij tellen af naar dit weekend!
 • Begin mei in het verlengd weekend gaan wij 2 dagen naar Plopsa samen met het petekind. Als wij naar Plopsa De Panne trekken, doen we dit altijd voor minimum 1 nacht. Vanuit Limburg is de afstand net iets te ver voor de kids. We gaan de eerst dag naar Plopsa Aqua, ’s avonds iets gezelligs eten en overnachten in een lokaal hotelletje, om dan de volgende dag door te brengen in het attractiepark. Inclusief een speelgoedje én frietje volgens mijn mini’s een top weekend.

Mijn kinderen vinden het leuk om er samen op uit te trekken en ook wij genieten ervan. Het maakt alleen dat het weekend altijd extra snel voorbij gaat. Jullie nog tips voor kindvriendelijke weekendjes weg?

6 gedachten over “Op vakantie in eigen land – Tips voor een kindvriendelijk weekend weg

 1. tuurlijk is een weekendje weg super – eender waar naar toe ! qualitytime ten top !
  rotterdam of amsterdam of parijs zijn ook altijd leuk en eigenlijk heel kindvriendelijk !

   1. Zal wel zijn! Als ze van ridders houden is het hotel des invalide zeker de moeite. Of gewoon door de tuilerien wandelen . Onder de eifeltoren lopen. De arc de triomphe opklimmen. …

 2. Altijd verrassend hoeveel België eigenlijk te bieden heeft op vlak van weekendjes. En dan hebben we ook nog de buurlanden, de rest van Europa en vervolgens de wereld. … Te veel opties!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: