Vacansoleil

Op vakantie naar camping Warsberg – De omgeving + Vlog

Ik schreef eerder deze week over onze camping ervaring. Die was niet alleen leuk door het gezelschap en ons verblijf, maar ook de omgeving speelde mee. Wauw, wat een mooie regio. Er was zo veel te beleven dat onze week te kort was en wij keuzes moesten maken. Hip hoi voor de infomap die in onze caravan lag en die ons de mooiste plekjes in de buurt van camping Warsberg liet bezoeken.

De omgeving van camping Warsberg

Naast alle activiteiten die er op de camping te beleven vielen, was ook de omgeving een pareltje. Eerlijk? Duitsland, ik was er nooit echt op vakantie geweest. Italië, Zwitserland, Frankrijk, dat waren de vakantielanden voor mij. Maar de omgeving waar wij zaten heeft ons meer dan aangenaam verrast.

Mijn top uitstappen?

1.De Rodelbaan

Op wandelafstand van de camping ligt een rodelbaan. Meer dan 700 meter lang en meer dan 400 meter dalen. Mijn mannen aan topsnelheid, de meisjes wat rustiger aan. We zijn er geregeld gepasseerd, de kids kregen er geen genoeg van. 1x keer ben ik met Mathis mee gegaan maar eerlijk, mijn kleine man van 6 jaar ging toch iets te snel voor deze mama 🙂 Het was wel een leuke ervaring, bovendien heel erg mooi gelegen met een uitzicht om U tegen te zeggen. Kleine tip, koop een familiekaart, want het maakt de ritjes wel echt goedkoop!

Vacansoleil

2.Wandeltocht naar het roofvogelpark

Dit is onze mooiste & leukste uitstap geweest, zwaar ook. Maar meer dan de moeite waard. Op het einde van de camping heb je een mooi bospad, 2.5km tot aan een roofvogelpark. We zijn zonder kinderwagen op reis gegaan dus Amélie moest mee stappen. Ook al is ze nog maar 3 jaar, ze heeft heel erg goed gestapt. Zonder zeurende kids hebben we onze wandeling afgemaakt (de volgende dag hadden we wel allemaal last van de beentjes oeps :-)). Het roofvogelpark was een klein park, maar boven op de (volgende) berg was er ook een roofvogelshow. Impressionante dieren en we lieten ons vertellen dat de dieren veel vrijheid krijgen – ook niet heel onbelangrijk. Na de show stapten we opnieuw 2 km naar het stadje waar een ijsje ons opwachtte. Een kleine 10 minuutjes later stapten we in een kabelbaan om zo terug te gaan naar onze camping.

camping warsberg camping warsberg

3.Vlindertuin

Ook de vlindertuin was de moeite waard voor een bezoekje, klein maar fijn. Het is wel leuk om al die mooie, grote vlinders te zien. Er was zelfs één vlinder die Amélie wel heel leuk vond. Hij had geen zin om van haar jurkje te gaan. De vlinders vliegen je letterlijk rond de oren. Wij deden de tuin in combinatie met het aquarium, maar dat zou ik jullie niet aanbevelen.

camping warsberg

4.Baumwipfelpfad

Deze kan niet ontbreken in dit rijtje. Een pad van 1250m lang, hoog boven de grond, brengt je naar een uitkijk toren. Het pad is heel leuk gemaakt, met het nodige entertainment voor de kids. Ze lopen als het ware van spel naar spel. Zo krijg je echt wel kids aan het wandelen. De toren die je op het einde moet beklimmen is meer dan de moeite waard. Er is trouwens een kleine speeltuin in de buurt, waar we eekhoorns hebben gespot.

camping warsberg camping warsberg

5.Wolven park

En het wolven park als laatste tip, op een half uurtje rijden. Ook hier doe je weer een fikse wandeling. De wolven zit in een groot domein met verschillende uitkijktorens. Wij hebben er enkele gespot. Voor de kids een leuke ervaring. Bovendien is dit helemaal gratis.

camping warsberg camping warsberg

Trier is ook helemaal niet ver, net zoals Luxemburg, maar onze week was helaas zo goed gevuld dat we er niet geraakt zijn. Voor een volgende keer dus!

Check zeker ons filmpje hieronder over onze vakantie week!

2 gedachten over “Op vakantie naar camping Warsberg – De omgeving + Vlog

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: