Peer

Op weekend in eigen land: Peer

Op weekend gaan, er even tussenuit trekken geeft altijd een vakantie gevoel. Je mag dan niet zo ver van thuis vertoeven, het laadt zonder twijfel de batterijtjes op. Wat hebben we genoten afgelopen weekend, van Peer, van ons gezin, van leuke dingen doen én ijsjes eten. Dat er zo nog vele weekends mogen volgen.

Een weekendje Peer

Toen ik de uitnodiging kreeg om Peer te gaan ontdekken moest ik niet lang nadenken. Een weekendje weg is altijd een goed idee, zeker als we dit als gezin samen kunnen beleven. Peer lijkt voor ons om de hoek te liggen, ligt ook in de provincie Limburg maar is toch een dikke 45 minuten rijden van bij ons thuis. Het toeval wilt dat we er in februari nog een weekendje waren voor ons jaarlijks bezoekje aan Centerparcs. Alleen is een weekendje Centerparcs zo kort, dat we niet buiten het domein komen. We keken heel erg uit naar ons weekendje Peer, zeker met de activiteiten die gepland stonden. We gingen er voor het eerst skiën, daar keken ze erg naar uit. Mijn kids waren er ook wel best zenuwachtig voor. Maar als ik even eerlijk ben, een bezoekje aan Centerparcs is gewoonweg punten scoren! Peer is zonder twijfel een stad die heel wat te bieden heeft.

Peer

Zwemmen in Centerparcs?

Het was zomers warm afgelopen zaterdag. Na Amélie haar ballet les vertrokken we richting Centerparcs. Omdat het zo warm was lieten we de kids eerst even ‘los’ in de speeltuin en zochten we even de dieren in de kinderboerderij op. Vervolgens trokken we naar het zwembad – we kregen ze niet langer getemperd. Mathis en Amélie zijn echte waterratten. Ik moet ze echt uit het water sleuren, ze zouden er de hele dag in blijven als zij mochten kiezen. Ik heb proberen te tellen hoeveel keer we van de glijbaan gegaan zijn maar het was niet bij te houden. Ze kregen er niet genoeg van. Afsluiten deden we in het buitenzwembad, dat was zalig met het zonnetje. We waanden ons echt op vakantie.

Peer

Ik zou kunnen zeggen na een lange nacht was het zalig wakker worden en stond skiën op het programma. Maar dan zou ik liegen. Het wakker worden was zalig, de nachtrust wat kort. Ze waren een beetje (te) laat in bed, het was dan ook zo’n leuke dag. En als ze samen op één kamer liggen, dan zijn ze niet te vertrouwen. Heel vroeg wakker dus, ik vond ze weeral samen in bed. Giechelen en grapjes maken.

Of toch eerder skiën?

Na een heerlijk ontbijtje trokken we naar Snowvalley voor een uurtje privé les. De heerlijke temperaturen zorgden ervoor dat het heel erg rustig was op de skipiste én dat het er aangenaam vertoeven was qua temperatuur. Voor ieders veiligheid hebben we ons enkel op de mini piste begeven. Meer moest dat voor de mini’s hun eerste ski ervaring zeker niet zijn.

Om eerlijk te zijn, ik dacht dat minimum één van mijn mini’s het na 5 minuten zou opgeven. Te koud, pijn, geen zin of welke reden dan ook.

Tot mijn grote verbazing was in no time het uurtje les voorbij en had ik een grumpy Mathis die boos was omdat hij nog eens tot boven wou gaan & een afdaling maken. Hij vond het super super super leuk. Het was ook voor ons echt genieten. Mijn mini’s zelfverzekerd op de latten, terwijl wij naar beneden gingen, stonden zij al terug op het liftje naar boven. Spingen zonder schrik als de leraar het vroeg, door de knieën buigen, paardje rijden en meer van die speelse manieren om hun de eerste skipasjes te laten zetten.

Privéles was wel een goed idee, je bent een volledig uur echt bezig met skiën en je ziet zeker bij de kids dat alles snel opgepikt wordt. De subtiele hint voor volgende winter is alvast aangekomen. Al hebben we beslist dat als we volgend jaar gaan skiën, we zeker ook enkele skilessen gaan nemen in Snowvalley. Een beetje extra vertrouwen voor de mini’s alvorens ze op ski vakantie zelf les gaan volgen is geen overbodige luxe.

We vonden het vooral super schattig om te zien hoe enthousiast mijn kids waren, hoe geweldig leuk (ik mag dat zeggen toch ;-)) ze eruit zagen. En afsluiten deden we met een kleine lunch mét uitzicht op enkele enthousiastelingen. Ook het kijken naar de skiërs en snowboarders werd 100% geweldig gevonden door Mathis en Amélie.

Peer

Peer

En nog veel meer te doen

Na het skiën trokken we terug de stad in, ter gelegenheid van de Torenfeesten waren er springkastelen en een klimuur voor de kids. De durvers konden met een rappel naar beneden gaan maar dat hebben we laten voorbijgaan :-). En last but not least een kleine stop in de speeltuin van Breugelhoeve. De kids waren doodop van ons actief weekendje maar zijn nu nog aan het nagenieten en iedereen aan het vertellen over hun weekendje weg. Happy kids are the best kids!

Check zeker ook ons filmpje dat ik maakte van ons weekendje weg.

Peer Peer  PeerPeer Peer  Peer Peer

Peer Peer Peer

 

Eén gedachte over “Op weekend in eigen land: Peer

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: