Osteopathie

Osteopathie is een veelbesproken onderwerp, zeker als het over baby’s gaat. Je hebt pro en contra’s. Maar één ding is zeker, baat het niet dan schaadt het niet. Er zijn tal van redenen om een osteopaat op te zoeken met een baby. Heb je een huilbaby of heeft je baby last van de darmpjes, heeft hij/zij een voorkeurskant of reflux? Osteopathie kan een oplossing brengen.

De meeste mensen zijn ervan overtuigd dat er bij een baby of een klein kind geen spanning of stress in het lichaam aanwezig kan zijn, omdat ze zo jong en flexibel zijn. In de praktijk blijkt dit anders te zijn! Niet iedere bevalling loopt even vlot, niet iedere geboorte is een fluitje van een cent. Baby’s moeten de eerste dagen van hun leven veel ondergaan. Van een warm, veilig plekje in mama’s buik, naar onze wereld. Van badjes nemen, naar aankleding, papjes drinken, geluidjes, licht en nog veel meer.

Osteopathie kan redding brengen. Dat was alleszins het geval bij mijn zoon die last had van verborgen reflux. Een osteopaat gaat zeker bij baby’s heel voorzichtig te werk. En onderzoekt niet alleen de regio waarin de klacht optreedt, maar bekijkt het lichaam, de klachten als een geheel. Hij gaat daar aan het werk, waar hij de oorzaak treft. Een goede osteopaat is iemand met ‘gouden handen’, er wordt bovendien enkel en alleen gebruik gemaakt van handen, medicijnen of apparaten komen hier niet bij aan te pas. De behandeling stimuleert het zelf genezende vermogen van het lichaam. Enkel en alleen door enkele simpele testjes en observatie, zal je osteopaat een grondig beeld krijgen. Hoe actief, beweeglijk is je kindje, daarna zal hij de nek, het rugje, de buik, gewrichten en de bekken controleren.

Vervolgens zal je als moeder of vader je kindje op de schoot nemen en zal de osteopaat enkele testjes doen om zo te bepalen wat er juist scheelt en hoe dit opgelost kan worden. (kinesiologie)

Vooral het feit dat je baby’tje geen medicijnen dient te nemen maar dat er vooral een oplossing wordt gezocht via homeopathie of oefeningen, is de moeite waard om eens langs te gaan na de geboorte.

Ook ik ga regelmatig eens langs om mijn lichaam van bepaalde klachten af te helpen. Een goede knak op de juiste plaats is gelijk een engeltje dat op je tong pist…

Eén gedachte over “Osteopathie

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: