Ouderschapsverlof crisis

Oh ja, zij die jaloers zijn mogen hun hand omhoog steken??? Vandaag is mijn laatste werkdag en koppel ik 4 weken ouderschapsverlof met één week bedrijfssluiting. 5 weken vakantie it is! 2 weken in hopelijk een zomers Belgenland en 3 weken in la bella italia.

Eerlijk?

Het ging niet zonder slag of stoot dat ouderschapsverlof aanvragen…. Dat we in een wereld van vandaag, 2016, ons als mama en vrouw nog altijd moeten verdedigen en moeten ondergaan wat ik heb ondergaan om dit geregeld te krijgen, gaat mijn petje te boven. Dat mensen geloven dat het carrière beest in jezelf belangrijker zou zijn als de mama die je bent?

Er gaat niets maar dan ook niets boven het gevoel dat je instant krijgt als ze je mini voor de eerste keer op je buik leggen. Mama ben je in hart en nieren, 7/7, 24/24. Werkmens? Dat ben ik omdat dit nu eenmaal onze maatschappij is en ja ik ben fanatiek in mijn job, ja ik ga tot het uiterste, en oh ja ik ben bereid tot veel om mijn job naar perfectie uit te voeren, Flexibel? Dat kan er ook nog bij. Maar op de eerste plaats blijf en ben ik mama. Een mama met te weinig tijd voor het gezin, een mama die geen enkele dag aan de schoolpoort staat, een mama die haar kind op woensdag niet naar school kan sturen want dan is er maar avond opvang tot half 3. Zo’n mama ben ik.

En daar komt nu lekker even verandering in. Laten we eerlijk zijn, dit laten we mooi aan ons voorbij gaan – ons verstand gaat even voor 5 weken op non actief. Want 5 weken is lekker lang genieten:

  • Van mijn mini’s: Extra veel tijd om te spelen, te knuffelen en gewoon samen te zijn. Hun niet te moeten wakker maken veel te vroeg in de ochtend, maar samen (hopelijk) gezellig genieten van elkaar.
  • Taakjes die al sinds eeuwig op mijn to do lijstje staan: oh ja gordijnen wassen en kasten uitkuisen, love it om te rommelen. En dan oeps nog meer rommel te maken.
  • Om iets ‘zots‘ te doen: en dat gaat echt niet ver hoor maar op een woensdag namiddag spontaan eens een bezoekje te brengen aan Plopsa of samen een lekker bolletje ijs te gaan eten, een bezoekje aan de speeltuin te brengen, … Iets wat momenteel eigenlijk op die 2 weekenddagen moet gepropt worden en wat er veel te weinig van komt.
  • Van niets doen.

Ik ga stiekem aftellen en genieten, genieten, genieten.

7 gedachten over “Ouderschapsverlof crisis

  1. Geniet er ten volle van!!

    Kleine sidenote, ik denk niet dat alleen vrouwen dit recht moeten verdedigen, mannen hebben het net zo moeilijk – zoniet moeilijker – om ouderschapsverlof geregeld te krijgen. Al vaak gehoord dat mannen die de aanvraag doen of er nog maar over informeren “vriendelijk geadviseerd wordt” om hun recht door te geven aan hun vrouw…

    1. Oh is dat echt?? Mijn vriend neemt ook ouderschapsverlof, in Juli. Het wordt niet in dank afgenomen maar ze gaan er wel best beleefd mee om. Erg toch, het is een recht en je moet je bijna ‘schuldig’ voelen als je het opneemt.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: