pasen

Paasklokken: Konijn met lange oren op bezoek

Mathis heeft er weeral dagen wat zeg ik – weken naar uitgekeken, Amélie kende het concept “Paasklokken” nog niet echt maar dankzij de school is ze ook helemaal op de hoogte én in de ban. En of ze blij zijn met de Paasklokken die een bezoekje brengen aan onze tuin! Vol ongeduld hebben ze afgeteld naar dit weekend. 

Paaseitjes verstoppen & vinden

De paasklokken blijft iets magisch, speciaals. De kids zijn helemaal in de ban van het rapen van de eitjes, mama is vooral heel erg enthousiast in het verstoppen van de eitjes – absoluut geweldig. Een momentje om naar uit te kijken. Weken ervoor op zoek gaan naar geschikte cadeautjes, eitjes verzamelen en ieder jaar opnieuw tot de vaststelling komen dat er veel te veel chocolade is. Trop is trop behalve voor mijn mini’s.

Het begint al met het verstoppen van de eitjes, de kids kunnen weglokken om overal de eitjes te verstoppen. Het volgende moment heb je 2 wilde mini’s die van links naar rechts lopen en terwijl het ene eitje na het andere in hun mond laten verdwijnen. Witte, bruine, met vulling, zonder vulling, hardgekookt, … Het komt allemaal zo nauw niet. Eten in het kwadraat. Pasen is gelukkig meer dan chocolade eten, al is dat natuurlijk de hoofdactiviteit. Het is daarnaast een leuk familiemoment mét te veel familie bezoekjes en bijhorende taart, brunch en schrans partijtjes.

Pasen feitjes op een rij

Een paasweekend is net zoals op vele plaatsen een drukke bedoening, van links naar rechts gaan, overal paaseitjes rapen, cadeautjes verzamelen en genieten van wat lekkers. De standaard voor een paasweekend. Een Paasweekend staat gelijk aan een aantal feiten:

  • Ze mogen te veel chocolade eten dat weekend
  • Ze krijgen té veel cadeautjes
  • Ieder jaar neem ik me voor om minder chocolade te kopen, maar helaas terwijl ik alles aan het verstoppen ben kom ik keer op keer tot de vaststelling dat ik overdreven heb
  • Niet alleen chocolade eitjes gaan er vlot door, ook gekleurde kippeneitjes zijn een must voor een Paasweekend
  • We rijden van links naar rechts, zoeken eitjes à vollonté
  • Paasetentjes bij de Italiaanse familie dat gelijk staat aan eten, eten en eten
  • We brunchen, lunchen en dineren en rijden alzo het halve land rond (en dat voor enkel Paaseitjes…)
  • Het weekend eindigt altijd met buikpijn, altijd

En dat niet alleen, Pasen staat gelijk aan veel te vroeg opstaan want mijn kids zitten op hete kolen om de Paashaas zijn vondsten te ontdekken. Niet uitslapen, maar veel te vroeg opstaan. We genieten van een lekker ontbijtje samen, genieten van de cadeautjes, wat samen spelen en natuurlijk gezeur over chocolade. Op ieder familiebezoek worden we overstelpt met eten en drank, we tellen af tot het weekend voorbij is en gegarandeerd slepen we ons door het de laatste Paasraap en mijn kids? Die stellen zich geen vragen maar genieten van alles rondom hun. De eitjes vliegen in een snel tempo in hun mond alhoewel, ik moet toegeven dat we vandaag nog altijd eitjes over hebben van Pasen vorig jaar. Trop is te veel.

Vrolijk Pasen pasen pasen pasen

4 gedachten over “Paasklokken: Konijn met lange oren op bezoek

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: