gevoelig voor vrouwelijke charmes

Papa aan het woord – gevoelig voor vrouwelijke charmes

Ik beken, ik ben gevoelig voor vrouwelijke charmes. Vooral als ze van mijn dochter Amélie komen. En ze kan maar al te goed papa rond haar vinger draaien. Zij weet dat ook. En dat maakt het soms moeilijk om consequent te zijn. Om even ‘hard’ te zijn als bij Mathis. Veel te vaak geef ik toe, veel te vaak mag zij meer. Niet bewust hoor, meestal komt het door dat lief lachje dat volgt of die dikke knuffel. 

Amélie, één en al charme

Amélie weet maar al te goed hoe ze papa moet inpalmen en dat papa gevoelig is voor haar vrouwelijke charmes. Bij Mathis kan ik veel directer zijn, veel harder. Amélie mag eigenlijk altijd net dat beetje meer. Dat is heel vaak niet bewust, ze weet gewoon wat ze moet doen om gedaan te krijgen wat ze wilt. En is dat niet altijd zo met vrouwen? Dat ze gedaan krijgen wat ze willen. En is het ook niet altijd zo, dat wij mannen daarin trappen?

Haar charmes en mijn gevoeligheid zijn een wisselwerking.

  • Veel te vaak geef ik toe. Ook wel eens na 3x nee zeggen durf ik toch de strijdbijl te begraven, omdat ze zo zielig kijkt.
  • Met een zoentje of knuffel kan ze veel goedmaken. En dat weet ze ook. Eerst een spontane kus of knuffel en dan pas volgt haar vraag.
  • Mathis hebben we altijd heel streng opgevoed. Dat is zwaar. Veel discussies, veel moeilijke momenten. Amélie heeft sowieso al niet het makkelijkste karakter en dus is het soms makkelijker om toe te geven…
  • Ik word minder snel boos. Maar ook dit heeft deels met haar karakter te maken. Ik weet gewoon dat het niet helpt. En ofwel komt ze zich dicht bij mij neerzetten ofwel ontploft ze zelf.
  • Ze is een echt papa’s kindje en is altijd dicht bij mij in de buurt.
  • Ook naar kleren & schoenen toe heeft dat zijn effect. Een extra paar schoenen om die smile te krijgen op haar gezicht, extra jurkjes die ze eigenlijk niet nodig heeft. Ze wilt zo graag een echte prinses zijn. Welke papa wilt nu geen prinses als dochter?
  • Zelfs als ze ’s nachts roept proberen we dit zo goed mogelijk aan te pakken. Knuffel ik haar tot ze gerustgesteld is. Ja, zelfs als dat 3x op een nacht is.

Of niet altijd….

Maar soms gaat het toch fout. Soms staan we lijnrecht tegenover elkaar. Wordt zowel zij als ik een furie. Soms zijn haar charmes niet voldoende om papa aan haar kant te houden. Als ze bvb. weer eens in haar fases zit of als ze non-stop ween tirades heeft. Dan hou ik voet bij stuk. Soms.

gevoelig voor vrouwelijke charmes gevoelig voor vrouwelijke charmes

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: