robotmaaier

Papa aan het woord – Grote tuin kiezen voor zitmaaier of robotmaaier?

Verhuizen naar een grotere tuin bracht ook deze vraag mee: kies ik voor het stoere van een zitmaaier of het gemak van een robotmaaier? Ik heb er maanden voor nodig gehad om de afweging te maken, om beide opties langs elkaar te leggen en vooral om zo dus ook de juiste keuze te kunnen maken. Elk heeft voor- en nadelen, maat wat vind je zelf belangrijk, wat minder? Belangrijk want het is geen alledaagse aankoop, zeker niet als je naar de kostprijs van beide kijkt. 

De voor- en nadelen

Een zitmaaier, kan het nog stoerder, mannelijker? Op het eerste zicht leek het mij wel plezant, in plaats van achter je grasmachine aan te lopen, op de grasmaaier zitten. Een uurtje ‘rust’. Want het is niet zo dat je veel moet doen op je zitmaaier. Iedere week een uurtje leek me ook nog aanvaardbaar. Nu ja, naast het gras afmaaien heb je natuurlijk nog tal van andere dingen te doen maar ik was overtuigd om voor een zitmaaier te gaan. De keuze van model was niet eenvoudig. Kies je voor een front maaier? Hoe breed moet het maai oppervlakte zijn? Hoe zwaar moet de maaier zijn gezien de grote van het gazon?

En dat is niet alles, waar ga ik al dat gras gooien, waar ga ik hem na iedere beurt afkuisen, waar opbergen, zorgen dat ik benzine in huis heb en hoeveel keer moet hij op onderhoud? Ik liep de winkels plat en kreeg overal een andere aanbeveling. Wat al snel duidelijk werd, was dat het toch om een grote investering ging, inclusief jaarlijks onderhoud en vervanging van de mensen & benzine.  En toch bleef ik overtuigd, dat mijn uurtje per week niet zo erg was.

Sabrina daarentegen was helemaal niet overtuigd. Zij snapte langs geen kanten waarom ik zou kiezen voor werk, terwijl ik gebruik zou kunnen maken van een robot. Lees geen werk, geen afval, beperkt onderhoud en geen ‘kopzorgen’. En zoals dat in een goed huwelijk werkt, luisterde ik naar mijn vrouw. En besloot ik mij toch maar eens te informeren over een robotmaaier. Er zijn zo veel modellen en varianten.

robotmaaier

Onze keuze? Robomow robotmaaier

Wat mij overtuigde om toch te kiezen voor een robotmaaier?

Het kon onze oppervlakte aan, bestand tegen vallende noten & takken, het feit dat ik in plaats van 1 uur (en meer voor het reinigen) iedere week het gras af te rijden tijd kreeg voor de rest van het onderhoud én omdat ik gebruik maakte van iemand die de robotmaaier kwam installeren. Zo was ik niet alleen zeker van het werk, maar kreeg ik ook alle uitleg en werden al mijn vragen beantwoord.

Waarom wij kozen voor Robomow? Omdat hij uit alle testen als beste naar voor komt & omdat het volgens ons dé referentie is voor robot maaiers en wij hopen zo voor lange tijd gesteld te zijn. Wel belangrijk, moest je zelf op zoek zijn naar een robotmaaier: zorg dat je een juist model kiest, aangepast aan jouw tuin! Hij mulcht het gras, waardoor je ook weer voeding geeft aan je gazon.

Bovendien kan je de Robomow volledig besturen met een app. Je kan bekijken hoeveel % hij al heeft afgereden. Hoeveel de batterij duur is en hoeveel uur hij nog nodig heeft om de rest van het gazon af te werken. Bovendien kan je hem ook instellen op welke dagen en welke uren hij mag rondrijden in de tuin. Bij ons rijdt hij niet in het weekend, te gevaarlijk met de kids. En ’s avonds om 22u gaat hij ook terug naar zijn kot.

robotmaaier

En dat het snel bevestigd werd dat we de juiste keuze gemaakt hebben… Vroeger kwamen wij thuis van verlof en sprong ik bijna gelijk in de tuin. Het gras stond vaak hoog en daar had ik wel werk aan. Het was toch wel aangenaam thuiskomen 2 weken geleden in een mooi onderhouden tuin. Gras dat op perfecte hoogte afgemaaid was. Alleen jammer van de droogte en bijhorende kleur van mijn gras 🙂

robotmaaier

2 gedachten over “Papa aan het woord – Grote tuin kiezen voor zitmaaier of robotmaaier?

  1. Wij hebben voor binnen ook een robotstofzuiger, dus als wij buiten een groot grasveld hadden gehad, had ik er voor daar ook zeker eentje aangeschaft

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: