sporten

Papa aan het woord – Tijd zoeken om te sporten

Fervent sporter. Zo kan je mij het best omschrijven. Een uitdaging hebben in het sporten, net dat beetje verder gaan. 5 tot 6x per week loop ik. Hoofd leegmaken en even ontspannen. Laat mij een week niet sporten en ik ben niet te genieten. Ik heb het nodig om te kunnen functioneren. Sporten is voor mij puur genieten. Om te sporten moet je tijd vrij maken, hoe druk ook in het gezin. 

“Ik ben sporten”

Als er iets is dat ik mijn kinderen graag wil meegeven, is het toch wel dat ze een sportieve uitlaatklep moeten zoeken. Ze mogen zelf kiezen welke hobby’s ze hebben, wat zij leuk vinden en ook wat ze minder leuk vinden om te doen. Maar ze moeten iets doen, ze moeten sporten. Mathis doet zijn best maar kiest liever voor lui dan moe. Hij doet best wel veel sporten, dankzij de voorzetten van ons. Voor iemand zoals mij die leeft om te sporten, is dat niet altijd makkelijk te aanvaarden.

In alle vroegte opstaan of net ’s avonds laat. Op vakantie, in de week, in het weekend. Ik heb dat echt nodig. Zinnen verzetten en diep gaan, mezelf altijd nieuwe doelen opleggen. Ondertussen heb ik al een hele resem sporten laten passeren. Van triatlon naar wielrennen naar lopen.

Geen tijd voor excuses

De excuses die vrouwen/mama’s ervaren dat ze geen tijd hebben om sportief te zijn, die zijn echt achterhaald. Als je de drive, motivatie en wilskracht hebt om te gaan sporten, dan doe je dat. Ongeacht je nu een baby hebt, minder tijd hebt of wat dan ook nog moet doen in het huishouden. Er zijn altijd wel andere dingen te doen in of rond het huis. Je moet vooral aan jezelf denken. Wat vind jij op dat moment belangrijk te doen? Waar haal jij energie uit? Wat helpt jou om je hoofd leeg te maken? Dat moet je doen. En of dat nu sporten is of Netflix kijken.

Ik weet bvb dat ik het nodig heb om te gaan sporten, dan doe ik dat. En als ik terug kom is er echt nog wel zee van tijd om dingen te doen. Het draait erom wat jij leuk vindt, wilt doen en waar jij gelukkig van wordt. Soms lukt het echt niet om het in te plannen, dan sta ik extra vroeg op of ga ik ’s avonds laat.

Hoog tijd dus om mijn vrouw en waarschijnlijk nog tal van anderen een spreekwoordelijke schop onder hun kont te geven en te zorgen dat ze buiten komen, een sport zoeken die zij leuk vinden en vooral een uitlaatklep vinden. Dat ze af en toe aan zichzelf denken!

Eén gedachte over “Papa aan het woord – Tijd zoeken om te sporten

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: