paasei

Pasen – over chocolade, eitjes en speelgoed

Pasen, staat zonder twijfelen in de top 5 van mijn mini’s hun favoriete ‘feestdagen’. De overtollige chocolade heeft er zonder twijfel mee te maken, dat en de combinatie met speelgoed dat ze cadeau krijgen. Ik vraag me af wanneer ze zich vragen gaan beginnen te stellen hoe de Paasklokken dat speelgoed zo zacht laat landen?

Pasen, veel meer dan chocolade

Het leuke aan Pasen is dat het rond veel meer draait dan enkel chocolade. De kids gaan overal eitjes rapen en wij genieten met de voeten onder tafel van lekker eten. De eitjes rapen is ieder jaar opnieuw een groot succes. Vol enthousiasme crossen ze de tuin door op zoek naar eitjes én om ter eerst hun mandje te vullen. Vervolgens is het zeer belangrijk dat ik de eitjes eerlijk verdeel. Op het einde van zo’n Paasweekend hebben we meestal een grote berg eitjes, te veel chocolade voor te weinig kinderen. Nu, moest ik mijn 2 mini’s laten doen zou de chocolade er nogal doorvliegen…

Pasen bij ons?

 • Super veel chocolade, zeker met een peter die een chocolade winkel heeft
 • Dan mogen mijn mini’s eens een weekend lang zondigen en ja, te veel chocolade eten
 • Tijd om ze te verwennen met leuke cadeautjes. Zo kreeg Mathis een step & Amélie een ballet tasje
 • Is een weekend lang eten, van de oma naar de peter naar de meter
 • Is hét startschot om de eerste zomer outfit aan te doen. Hell yeah!
 • Pasen is vooral een weekend vol dolenthousiaste kids

Dit jaar wegens omstandigheden ga ik voor het eerst een Paasontbijt organiseren. De decoratie heb ik al, de bakker is niet open dus ik ga serieus de handen uit de mouwen mogen steken. Ik ga voor eitjes, voor zelfgemaakte kaneelbroodjes, ik ga voor yoghurt & voor pannenkoeken. En ja, mijn receptjes van een paar jaar geleden mogen niet ontbreken! Nee, aan mijn dieet ga ik dit weekend niet denken & mijn Weight Watchers app gaat zeker en vast niet open! Als het maar plezant wordt, toch?!

Hoe vieren jullie Pasen?

pasen

5 gedachten over “Pasen – over chocolade, eitjes en speelgoed

 1. Ik vrees dat het hier niet lang zal duren… De paashaas kwam langs in de klas (lees: instapklas) & ik mocht vrijdagavond een hele avond vragen beantwoorden in de trend van: ”mama… Konijnen kunnen toch niet echt praten” en ”de konijntjes die we soms op het veld zien, zijn toch nooit wit” ?

  Voorlopig geloofd hij wel het antwoord dat dit is omdat het waarschijnlijk de grote baas van de paashazen was…

  Hoe dan ook… Wij gaan genieten! Veel plezier daar!

 2. Hier ook standaard te veel chocolade.
  Speelgoed is voor de Sint.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: