mamablog

Persoonlijk – Start to mamablog

Ik krijg vaak vragen hoe ik het allemaal gecombineerd krijg. Mijn werk, bloggen, de kids, hobby’s, vrienden, familie, … Maar ook vragen zoals waarom een mamablog? En wat die mamablog nu net zo leuk maakt? En of jij kan starten met een mamablog? Blog kriebels zijn moeilijk uit te leggen én vooral heel erg verslavend. Het is zo mooi en plezant om mijn verhaal met jullie online te kunnen & mogen delen.

Zebrazonderstrepen – de mamablog

Ik blog ondertussen al 3 jaar. In het begin op een laag pitje maar niet snel daarna op vaste basis. Mijn verhaal online kunnen vertellen en vooral de ontdekking van mijn schrijf microben – die ik nooit eerder ontdekt had – maakten bloggen instant leuk. Bovendien heb ik veel, heel veel schrijfstof. Niet moeilijk met 2 kinderen. Dat allemaal en de combinatie met het feit dat ik niet gewoon in de zetel stil kan zitten maakt bloggen voor mij de ultieme ontspanning. Ik heb liever te veel om handen dan niets.

Daarom vind ik bloggen leuk

Voor mij persoonlijk is het gestart als een leuk dagboek van verhalen van mijn kids, leuke anekdotes die je wilt delen met de wereld. Vandaag gaat het veel verder dan dat. Ik wil bloggen om andere mama’s te inspireren, ik wil mijn opvoedingsverhaal delen, mijn hoogtes en laagtes. Ik wil eerlijk zijn over het moederschap, zonder negatief te zijn; Eerder met een knipoog.
Het bloggen werkt verslavend, je wilt altijd maar meer vertellen, meer lezers en meer zelf lezen. Alleen loopt het daar altijd mis.
De keuze die ik maak is om maximaal om de dag te posten en dat om het voor iedereen leefbaar te houden. Artikels schrijven is één ding, vaak gekoppeld aan zelf reageren, mails van bedrijven opvolgen, social media en meer. Ik ben zelf marketeer en vaak bezig met cijfers, maar die bekijk ik voor mijn blog amper. Schrijven doe ik vooral omdat ik het schrijven zelf zo leuk vind, al de rest is mooi meegenomen.
Ik maak opofferingen om het vol te houden ja. Concreet wilt dat zeggen dat ik geregeld om half 6 op sta om een spurtje bloggen te houden. Dat wilt ook zeggen dat ik als ik eens home alone ben, niet ga genieten van dat bad, maar me terugtrek met mijn laptop. Aan de andere kant wilt dat ook zeggen dat er zo velen komen om mijn verhaal te lezen, dat ik op leuke plaatsen kom en mijn kinderen zo nu en dan eens kan verrassen met iets nieuws. Maar toch let ik er heel hard op dat mijn blog vooral een persoonlijk verhaal is én zeker geen reclame middel voor gratis gadgets.

Starten met een mamablog

Ook jij kan starten met bloggen, moest je daar interesse in hebben. Het concept is heel simpel.
  1. Bedenk een catchy naam, denk na over het onderwerp waarover jij wilt schrijven. Bepaal hoeveel blogberichten jij per week wilt schrijven.
  2. Start met de gratis WordPress versie – heel makkelijk op te starten en bovendien gratis.
  3. Alvorens je blog met het grote publiek te delen maak je best enkele eerste berichten en bewaart er best ook enkele in je concepten voor een later tijdstip. Je zal eens je aan het bloggen bent, wel snel doorhebben waarom.
  4. Durf te springen. Zet je blog online. Deel hem met de wereld.
  5. Probeer je ritme te vinden, je prioriteiten te leggen en vooral je plezier erin te vinden. In het begin is het wat zoeken maar je zal zien dat het snel zal loslopen.

Veel succes met start to blog & vergeet mij niet te informeren moest je starten!

6 gedachten over “Persoonlijk – Start to mamablog

  1. Hihi van lezer naar vragensteller en uiteindelijk naar starter, allemaal door jouw enthousiaste aanmoediging 😉

  2. Ik ben ook gesprongen, zo’n drie maanden geleden. Ik ben nog een beginner, maar vind het echt heel leuk ?. Ik lees jouw berichten ook altijd graag.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: