Pizza time

Pizzzaaaaaaa. Heerlijk. Een echte goede pizza kan smaken. Zalig voor een relaxed avondje voor de tv, een leuk programma op en een lekker glaasje wijn erbij. Cliché maar voor mij de perfecte starter van een weekend na een weekje hard werken. En op dit moment perfect passend om in het thema van onze 3 weken durende trip in la bella Italia te blijven. Een goede pizza maken en eigenlijk super eenvoudig, alleen wat tijdrovend. Maar het smaakt fenomenaal goed.

Wat je nodig hebt is enkel 1 kg bloem, wat zout, wat olijfolie, 1 blokje gist opgelost in 600 ml lauw water.

En de beste manier om het deeg te maken, is de old fashioned way. Met de hand. Laat de keukenrobot aan de kant staan en kneden maar. Je maakt een bergje van je bloem en in het midden een putje, waarin je het zout en olijfolie doet. Vervolgens gooi je hier je gist met water en begint langzaam te kneden. Je blijft voorzichtig het water toevoegen en kneden tot je een mooi deeg hebt. Indien het te droog is, voeg je nog wat extra water toe en indien het te nat is, voeg je wat extra bloem toe. Eens je deeg een mooi geheel heeft, moet je nog een 10-tal minuten verder kneden.

Vervolgens plaats je het deeg onder een handdoek en laat je het een uurtje rusten.

Voeg ingrediënten toe zoals je wenst. Wij zijn heel basic, wat tomatenpassata, wat hesp in kleine reepjes, veel kaas en wat oijfolie erover alvorens het in de oven te zetten. Wij verkiezen trouwens behoorlijk dun deeg dus rollen, rollen, rollen. En ik ben ook een beetje vrij in mijn vormgeving. Zo zie je ten minste dat het zelfgemaakte pizza is 🙂

Als je dunne pizza’s maakt, kan je er gemakkelijk een 15-tal maken. Wat ik doe? Ze kort afbakken en vervolgens in de diepvries plaatsen (met wat aluminium folie op). Op een vrijdag avond haal je de pizza’s uit, zet ze heel kort in de oven en ze zijn klaar om aan te vallen.

homemade pizza homemade pizza homemade pizza homemade pizza homemade pizza homemade pizza homemade pizzahomemade pizza homemade pizza  homemade pizza

 

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: