play-doh

Play-Doh neemt je mini mee naar de digitale wereld

In tegenstelling tot mijn kids heb ik met klei van Play-doh buiten een liefdesverhouding ook een haat verhouding. Ik kan ze er lang mee zoet houden, ze vinden het echt leuk om ermee te spelen, kunnen er helemaal in op gaan en laten hun fantasie en creativiteit de vrije loop. Maar why oh why moet dit altijd eindigen in een vloer vol klei? En in een mini die er gegarandeerd in trapt? 

En toch zet ik ze maar al te graag aan het ‘kleien’. Naast het kleuren & knutselen staat spelen met Play-doh op de top 3 plaats. Ze hebben een collectie van Play-doh om U tegen te zeggen. Pizza’s maken, ijsjes maken, cupcakes en weet ik nog wat allemaal. De kast puilt uit. En ze vinden het geweldig om te doen. En liefst ook nog dat alles uit de kast komt, de tafel overvol ligt en ze niet weten met wat eerst spelen. Of jawel, heel toevallig willen ze net met dezelfde kleur spelen of hebben ze hetzelfde mes nodig.

play dohDé nieuwste uitvinding van Play-doh is er eentje waar mijn mini’s instant enthousiast van waren: de Play-Doh touch studio. Hoe gek is het wel niet voor een 2 & 5 jarige om met de klei een leuk figuurtje te maken en deze tot leven te zien komen? Uren hebben we pret beleefd, ze leken er geen genoeg van te krijgen.

Onze klei komt tot leven

Het principe is heel erg simpel, je neemt de klei en maakt leuke figuurtjes aan de hand van de uitsteekvormpjes die in de doos zitten. Je kies je eigen kleurtje & hop je hebt jouw ideale Play-doh figuurtje gemaakt. Dan heb je een tablet nodig en moet je de app van Play-doh erop installeren. Zodra je figuurtje klaar leg je hem op de Studio. Je gebruikt de app om jouw figuurtje te visualiseren & scant hem als het ware. In no time staat het figuurtje dat je mini gemaakt heeft in een digitale wereld! Ik moet jullie niet vertellen dat dit mijn mini’s hun oren deed klapperen van opwinding!

play-doh

Hoe meer je gaat scannen, hoe meer je jouw eigen kleurrijke Play-Doh wereld kunt bouwen. Met huizen, bomen, dieren, planten en nog meer wat alleen je kind kan bedenken. Bovendien kies je zelf je wereld: water wereld, bos, woestijn of wolken wereld. De accessoires in de set bieden veel extra’s: met de Personagestempels kun je nieuwe vrienden maken die hun eigen wereld, persoonlijkheid en stem krijgen als je ze scant. Hoe meer figuren je zo maakt, hoe groter de virtuele wereld wordt. Met de Actiestempels laat je je creaties bewegen of kan je ze verdubbelen.

Amélie heeft haar uitgeleefd in de wolken wereld en Mathis had het meer voor de water wereld.

play-doh play-doh

9 gedachten over “Play-Doh neemt je mini mee naar de digitale wereld

  1. Wat leuk! Ik heb nog geen playdoh voor Zoë. Maar nu ik dit zo zie word ik wel erg enthousiast. Ik denk dat ik het gewooniet maar eens moet kopen en proberen..

  2. Dit is leuk zeg. Wij zijn hier dol op kleien. Alleen zo jammer dat het vaak in een bruine brei eindigt wanneer alle kleuren door elkaar heen zitten 🙂

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: