poppenhaar

Poppenhaar terug als nieuw krijgen

Amélie is een grote poppen fan, ze maken wat mee die poppen bij ons. Haren kammen, ronddragen, een paar botsen en builen en meer van dat. Echt voorzichtig zou ik haar niet omschrijven. Maar het is grappig om te zien hoe kleine meisjes al van jongs af aan getriggerd worden door baby’s. En duidelijk tijd om die poppenharen terug als nieuw te krijgen.

Het allerleukste vindt ze altijd het kammen van de haartjes – in grote tegenstelling tot haarzelf! –  en dan meestal gevolgd door het maken van een leuke staart. Die er na exact 5 seconden terug uitvliegt. De haren van de pop staan op ontploffen, je geraakt er met je kam nog amper door en ze steken werkelijk alle kanten op.

Haal de wasverzachter maar boven

poppenhaar

Hoog tijd om iets te doen met onze pop, de haren te wassen en zo het poppenhaar terug als nieuw te krijgen. Hoe je dat best aanpakt? Met wasverzachter! Een trucje van de foor. Ze vonden het geweldig, mijn 2 kapoenen om de pop haar haartjes te wassen. Mathis mocht ze nat maken met de sproeier. Amélie mocht de haren inwrijven met de wasverzachter, Mathis terug uitspoelen. Om zeker te zijn dat de haren glad gingen zijn, hebben we ons ritueel van de haren te wassen geëindigd met een verzorgende shampoo. In de hoop alle knoopjes er mooi uit te krijgen en Amélie terug de mogelijkheid te geven om de haartjes van de pop te kunnen kammen.

Net zoals bij Amélie hebben we de haartjes gedroogd met de föhn, dat vond ze natuurlijk ook geweldig. En ik moet zeggen, het is best goed gelukt. De haartjes kammen terug veel makkelijker en zien er veel beter uit – voor even dan toch.

Amélie haalt terug de beste poppenmama in haarzelf boven. Als we tegenwoordig gaan wandelen zit zij niet langer meer in de buggy, maar zeulen we de poppenwagen inclusief poppenbaby mee. Eens aangekomen aan het speeltuintje verliest ze de pop wel even uit het oog, tot we onze wandeling verder zetten. Een fiere poppenmama, mijn kleine meid.

poppenhaarpoppenhaarpoppenhaarpoppenhaarpoppenhaarpoppenhaar

poppenhaarpoppenhaarpoppenhaar

poppenhaar

2 gedachten over “Poppenhaar terug als nieuw krijgen

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: