Puddle jumper

Als je op vakantie vertrekt, hebben de groot ouders meestal maar 2 concluderende zinnetjes: “pas goed op je gezin & let op met het water”. “En vergeet je niet in te smeren”. Met deze wijze raad, die we zelf natuurlijk maar al te goed weten, besloot ik op zoek te gaan naar een hulpmiddel om Amélie veilig in het water te houden. Ze is namelijk nogal zot van zwemmen en springt erin alsof het niets in, onder water gaan vindt ze bovendien erg leuk en krijgt ze geen genoeg van.Voor zwembandjes is ze nog wat klein en gaat ze makkelijker onder. Ze kiept steeds een beetje naar voren waardoor ze niet boven water blijft en dus ook niet kan drijven. Een zwemvest in haar maatje vond ik niet onmiddellijk. En zo kwam ik bij mijn oplossing: de pudde jumper.

We hadden geluk op vakantie, de zee was op kindermaat gemaakt. Tot zo ver je kon zien konden de kids stappen. Links en rechts had je wel diepere vlaktes, maar zij konden gemakkelijk een heel eindje stappen in het water dat nauwelijks aan hun knietjes kwam. Ze vonden het natuurlijk geweldig.

Het zwembad was natuurlijk andere koek. Ze deden niets liever dan er zonder stoppen in te springen en opnieuw en opnieuw en opnieuw. Ik werd het wel een beetje beu, maar mijn mini’s alles behalve. En Amélie was erg goed geholpen met de puddle jumper. De puddle jumper is best iets unieks, dit zwemhulpje bestaat uit een combinatie van zwembandjes en een –vestje, met sluiting op de rug. Wanneer de armpjes van je kleine mini door de zwembandjes zitten, sluit je de Puddle Jumper op de rug van je kind. Die kan het dus onmogelijk zelfstandig uittrekken. Maakt zoon- of dochterlief graag eens “een bommetje” in het zwembad, of speelt hij/zij liever aan de rand van de zee? Zodra er contact is met water, drijft je kleintje er veilig op rond. Het gebruik wordt aangeraden vanaf 15kg maar Amélie met haar 10kg bleef perfect drijven. En toch kon ze met haar sprongetjes ook een duik onder het water maken. Ideaal voor haar. Nog een voordeel is dat papa niets moet zitten op te blazen! Het vestje is gemaakt van een schuim dus instant klaar voor gebruik.

Nog leuk zijn de verschillende kleurtjes en tekeningetjes die er zijn, het is nogal opvallend wat weer een plus is voor mama en papa die aan de zijlijn toekijken.

Vertrek je nog op vakantie? Niet twijfelen!

puddle jumperpuddle jumper puddle jumper

 

puddle jumper puddle jumper

Puddle Puddle

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: