school

Het schooljaar zit erop

Ongelooflijk, sinds kort heb ik al 2 mini’s op school zitten en nog meer ongeloof als ik jullie moet vertellen dat mijn oudste afscheid neemt van de kleuterklas en naar het eerste leerjaar gaat. Zot, hoe snel de eerste schooljaren omvliegen. 

Bye bye school, hallo zomervakantie

Het schooljaar is omgevlogen, het is weeral voorbij. Om 12u trekken mijn mini’s de deuren dicht en begint de vakantie. We gaan er een traditie van maken na vorig jaar, pannenkoeken of een ijsje eten om de vakantie in te zetten en om even samen afscheid te nemen en het schooljaar te overlopen.

Een schooljaar is niets, maar als je even stil staat met wat er allemaal gebeurd is, mag ik toch fier zijn op mijn mini’s! Een jaar lijkt voorbij te gaan in snel tempo maar toch hebben we ook dit jaar weer heel wat hindernissen overwonnen, uitdagingen aangenomen en genoten van vele mooie momenten in de kleuterklas.

Amélie

 • Begon moeilijker dan gedacht aan haar schoolavontuur, haar eerste stappen waren heel positief tot grote broer haar hand los liet. Drama – all the way.
 • Gooit langzaam maar zeker de pampers aan de kant – ook op school joepie! Al komt ze wel nog vaker naar huis in een broekje dat haar euh niet echt flatteert.
 • Blijkt regelmatig de plaats van de juf in te nemen. Dat we een chefke in huis hebben, hadden we al een beetje door maar dat ze dat ook op school durft wisten we nog niet…
 • Is een rasechte babbelkous en de juf moet haar soms toch eens het zwijgen opleggen. Misschien moet ik eens vragen hoe ze daar in slagen want hier thuis blijf haar mondje maar gaan.
 • Amélie bleef op school maar gaan en leek nooit moe en dat terwijl ze thuis iedere namiddag nog een dutje doet. De juf gaf onlangs nog aan dat ze niet moe te krijgen is. En thuis? Viel ze in slaap waar ze maar lag, zat of stond.
 • Ze lijkt maar 1 ding te doen op school: in de poppenhoek spelen.
 • Vertrekt iedere dag met een speldje in de haren naar school en komt IEDERE dag zonder speldje naar huis. Onze collectie is serieus aan het uitdunnen. Waar ze naartoe gaan weet ze niet, maar ze is wel zo eerlijk om iedere dag te zeggen dat ze ze heeft weggegooid….

Mathis

 • Hij is weeral serieus gegroeid, met broeken & t-shirts die te kort zijn valt het nogal euh op maar niet alleen fysiek, ook mentaal. Mijn kleuter is geen kleuter meer.
 • Hij is een paar keer gaan oefenen in het eerste leerjaar en zijn conclusie was ‘saai’…
 • Genoot heel erg van zijn vriendjes en vriendinnetjes, van samen Pokemon spelen en andere gekke kinder fantasie spelletjes
 • Heeft zijn naam leren schrijven, zijn eerste woorden Frans geleerd en kent alle cijfers.
 • Is met glans geslaagd op zijn toetertesten maar dat ging niet zonder slag of stoot. Mathis kan nogal euh moeilijk stilzitten en zich concentreren. Dat belooft voor volgend jaar.
 • Mathis blijft een gevoelig jongetje. Lag regelmatig eens in de clinch met altijd hetzelfde vriendje van de klas. En toch zei hij altijd heel fier ‘dat het vriendje nog altijd welkom is op zijn 6-de verjaardagsfeestje’. Alsof hij vip tickets uitdeelt voor een exclusief evenement 🙂
 • Probeerde stiekem heel vaak de computer in te palmen en slaagde er nog in ook. De juf had blijkbaar niet door dat hij regelmatig 2x aan de computer zat in plaats van werkjes te doen, want de spelletjes van Freddy Fish zijn zo leuk. Help, waar is de tijd dat ik Freddy Fish speelde!
 • Regelmatig probeerde hij stiekem speelgoed mee te nemen naar school, een Pokemon mannetje dat hij 2x had en een vriendje nog niet, zijn nieuwste Transformer of zelfs zijn Playmobil mannetjes. Heel vaak had ik hem door – oef.
 • Het allerergste? Toen mama in het buitenland zat en omie kwam oppassen. Mathis had zijn Batman pyjama aan – waar hij super fier op is – en vertelde omie heel fier dat hij al zijn kleren aan had gedaan. Meneertje was dus in pyjama naar school gegaan. On top had omie een jas aangedaan, maar omdat hij zo fier was op zijn Batman kleren, had hij ook nog eens zijn jas verstopt op school. Lees Herfst – geen jas – pyjama. Laat ons zeggen dat hij dat geen tweede keer zal doen 🙂

Binnenkort start een nieuw avontuur, Amélie gaat het zonder haar broer moeten stellen op school en Mathis zoekt het eerste leerjaar op. Vanaf nu is het voor echt. Hoe wij dat allemaal gaan regelen met al die werkjes, leermomentjes en meer valt allemaal nog af te wachten. We dompelen ons samen in een nieuw avontuur.

school school school school school

4 gedachten over “Het schooljaar zit erop

 1. Ik vind het superleuk dat je de vakantie echt zo inluidt door iets gezelligs te doen. Zo maak je de overgang naar een andere periode feestelijk en duidelijk.

 2. Wat een avontuur! Een leerzame avontuur vol geweldige herinneringen waar je over 20 jaar nog om lacht. Heerlijk! Nu lejkere gebietene van de vakantie.

 3. Voor mij duurt het nog even voordat de zomervakantie begint …

  Jullie wens ik alvast heel veel vakantiepret.

  Vriendelijke groet,

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: