De schoonheid LEES OVERBEVOLKING van Pairi Daiza

één van de eerste zonnige dagen van het jaar en wij waren paraat om met de kroost en vrienden Pairi Daiza te gaan bezoeken. Voor Amélie (en Stella) het eerste bezoekje aan de dierentuin. We hebben goed op voorhand geoefend hoe de diertjes eruit zien en welk geluidjes ze maken. Amélie was dus helemaal in vorm om de schoonheid en overweldiging van dierenpark Pairi Daiza op zich te laten vallen. 

Het bezoekje begon nogal schokkerend. Dank u Pairi Daiza voor de veiligheid maar eerlijk? Door de security gaan om een dierenpark te bezoeken? Ik als mama van 2 was er niet goed van. “In wat voor een wereld leven wij” heb ik die ochtend wel 20x gezegd. In shock. Kan je je inbeelden dat je leuk met je gezin naar een dierentuin gaan en opnieuw met de harde realiteit geconfronteerd wordt dat je vandaag nergens meer veilig bent? Ik kan het vandaag nog steeds niet vatten. Ik ben super blij dat zij mij de veiligheid bieden, dat het bezoekje aan de dierentuin een leuk en fun tijdverdrijf is, maar het feit dat je door een security moet passeren geeft me kriebels. Als je 4,5 jarige je vraagt waarom je dat moet doen? Wel euh… Omdat er zotte wezens op deze aardbol rondlopen? En ja dat is zoals in het vliegtuig, alleen zou het daar op die plaats voor de ingang van de dierentuin niet mogen staan.

Eens we hierover waren, konden we gelukkig dieren spotten. In de voormiddag viel het goed mee, hebben we diertjes gezien. Namiddag brak de overbevolking los. Overal waar je keek, zag je een mensenstroom. Het park werd afgesloten en zelf op de radio en het nieuws was het hoogtepunt van de dag, de afsluiting van het park wegens de mensenmassa. Naar de toiletten? Half uur aanschuiven. Iets eten? 20 minuten geduld. Een giraf spotten? 20 minuten aanschuiven. De panda’s? Afgesloten, je moest via een andere weg gaan, waar een stroom aan mensen stonden – niet gezien dus. De speeltuin? Overbevolkt. De vogelshow? Claustrofobisch hoeveel mensen.

Ja het park was afgesloten, en dat leek toch net een beetje te laat zijn gebeurd. Je moest slenteren alsof je op de markt loopt, alleen ontbraken de kraampjes met leuke spulletjes. Links en rechts mensen, slenterend van één plaats naar een andere. Aapjes? Niet gezien. De witte tijger? Niet gezien, de panda’s? niet gezien. Nee plezant was het niet. Al hebben we in het verleden al eens Pairi Daiza bezocht en ik gewoon weet dat het een geweldig park is! Mooi om te wandelen, leuke architectuur. Je kan er prachtig wandelen, krijgt een gevoel alsof je op reis bent. Het park van Paizi Daiza is gewoonweg GEWELDIG. De dieren hebben ruimte, leven een beetje in hun eigen habitat. Geen claustrofobische hokjes.

Het leukste wat je er kan beleven? Voor mama de Panda’s, voor de kids de giraffen. Je staat gewoon op ooghoogte met de giraffen. Geweldig toch! Wij hadden trouwens wel een erg leuk hoogtepunt die dag, vooral Amélie was in de wolken met Tumbi. We waren de olifanten aan het bewonderen toen één van hun op 1 meter van ons neus passeerde om naar de initiatie ruimte te verplaatsen. Schitterend gewoon.

Misschien eens opnieuw een bezoekje brengen op een iets rustig moment zodat we wel van de dieren kunnen genieten?

Ohja en als iemand “Woefie” is tegengekomen, Amélie is haar knuffelbeertje kwijtgeraakt – in het Afrikaans dorp. Ja ook dat nog :-s

pairi daiza pairi daiza pairi daiza pairi daiza pairi daiza pairi daiza

3 gedachten over “De schoonheid LEES OVERBEVOLKING van Pairi Daiza

  1. Ik hoorde van de drukte en dacht jeetje, dat moet erg zijn… een paar jaar geleden waren we daar, en toen was het er ook erg druk, maar niet afgesloten, en dat maakt het allemaal toch een stuk minder…

    (sommige foto’s staan op hun zij 😉 )

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: