Gezelschapsspelletjes

Sint tip 1: Gezelschapsspelletjes & Meespelen

Dé ultieme Sint tip is zonder twijfel een gezelschapsspelletje. Ik heb het meermaals per week zitten, dat ze afgelopen komen met een gezelschapsspelletje. En 2 kids wilt dus zeggen 2 spelletjes. Zij genieten er echt van om samen een spel te spelen en dus spelen we praktisch iedere avond enthousiast mee! Of probeer we toch.

Gezelschapsspelletjes spelen met 4

Dat meespelen gaat vlot en is heel plezant. Zo lang mijn mini’s aan het winnen zijn. Maar oh wee als ze aan het verliezen zijn… Dan durft het spelbord wel eens over de tafel vliegen of worden er deuren dichtgegooid, tranen met tuiten geweend of geroepen. Plezant is dat niet altijd, die gezelschapsspelletjes.  Maar iets in mij zegt dat het spel gespeeld moet worden. Misschien ben ik zelf te graag een winnaar? En ja, hoort dat ook niet gewoon bij opvoeding? You win some, you lose some. Al ben ik er zeker van dat zij een iets andere mening hebben.

Het leeftijdsverschil speelt natuurlijk ook wel parten. Mathis en Amélie hebben op het gebied van spelletjes spelen andere verwachtingen en andere uitdagingen nodig. Mathis is grote fan van denk spelletjes, waarbij er uitdaging zit. Amélie gaat voor de doe spelletjes. En soms vinden ze elkaar in het midden, zeker als ze eens alleen spelen.

Als ik samen met Mathis of Amélie een spelletje speel gaat het nog vrij goed, maar oh wee als ik speel met zowel Mathis als Amélie. Ze beschuldigen elkaar van valsspelen, er is altijd iets in het spel dat niet eerlijk is en ga zo maar verder. Ontspannend kan ik het niet altijd noemen.

Wobbly worm uittesten

Of we Wobbly worm wilden uittesten? Oh ja graag, een special dat we met het gezin kunnen spelen. Wat vaardigheid vergt dus voor zowel Mathis als Amélie geschikt. Het spel is eenvoudig, de worm beweegt op de appel en je moet proberen om je ringen rond de worm te gooien.

Je hebt verschillende moeilijkheidsgraden, hoe langer de worm hoe meer hij beweegt en hoe moeilijker. Een heel leuk spel om samen met het gezin te spelen of waar Mathis en Amélie alleen mee spelen, als ze niet weer ruzie maken om het feit of Amélie nu te dicht bij staat om te gooien of niet.

Dit spel is misschien wel een leuk idee voor de Sint!? Kostprijs €24,99. Te vinden bij alle speelgoedwinkels.

Gezelschapsspelletjes Gezelschapsspelletjes  Gezelschapsspelletjes

2 gedachten over “Sint tip 1: Gezelschapsspelletjes & Meespelen

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: