bumba

Sint tip 3: Verstoppertje spelen met Bumba

Amélie, 3 jaar, begint langzaam maar zeker met het spelen van gezelschap spelletjes. Ze vindt het leuk om samen met papa, mama en grote broer een spel te spelen. Zo is ze al een hele tijd helemaal in de ‘verstoppertje’ fase. Ze vindt het niet alleen heel erg leuk, ze kan zeker en vast ook beter tegen haar verlies dan grote broer (lees hier). 

Gezelschapsspelletjes spelen

We spelen geregeld gezelschapsspelletjes, Mathis vindt het leuk om spelletjes te spelen en vooral om te winnen. Sinds kort heeft Amélie ook interesse gekregen in het spelen van spelletjes, ik ben zeker dat de school hier voor iets tussen zit. We hebben wel enkele spelletjes geschikt voor haar leeftijd, maar daar heeft ze niet zo veel interesse in. Ze wilt vooral graag de spelletjes van broer meespelen, maar deze zijn vaak nog wat moeilijk voor haar. Hun leeftijdsverschil van 3 jaar speelt hier in dit verhaal zeker mee. De interesses van Mathis zijn anders dan deze van Amélie. We proberen soms wel allemaal samen te spelen, maar net zo vaak is dat geen goed idee. Mathis wilt dat alles volgens de regeltjes verloopt, dat natuurlijk niet altijd goed begrijpbaar is voor Amélie. Met de nodige sensatie als gevolg.

We zijn dus op zoek gegaan naar speelgoed dat past bij haar leeftijd & waar ze interesses in toont. Een absolute aanrader voor de Sint.

Bumba verstoppertje spel

3 jaar en nog steeds Bumba fan & prinsessen, natuurlijk meisjes…. Ze heeft afgelopen week trouwens de kans gekregen om Bumba te gaan kijken in hun nieuwste theatershow. Ze was helemaal onder de indruk. De show is echt vanaf de allerkleinste kindjes, ook een leuke tip voor de Sint dus!

Het verstoppertje spel is eentje perfect voor haar leeftijd & zelfs jonger. Je verstopt Bumba ergens in het huis. Bumba maakt geluidjes zodat je mini de weg naar Bumba vindt. Om het wat moeilijker te maken, kan je werken met kaartjes. Je kan hints geven om de verstopplaats waar Bumba zit makkelijker te vinden. Afhankelijk van de leeftijd kan je deze dus makkelijker of net moeilijker maken. Daar Amélie helemaal in haar verstoppertje fase was is ze heel erg enthousiast. Bumba neemt eigenlijk onze rol over 🙂 We moesten iedere avond voor het slapengaan 3x verstoppertje spelen – boven. Ik moet je niet vertellen dat het aantal verstop plaatsen beperkt was en het dus een uitdaging is om je goed te verstoppen… Nu verstoppen wij 3x Bumba, zo heeft zij toch een beetje haar eigen spel én is het verstoppertje dat we spelen. Wel grappig dat zij zich soms ook verstopt en dan moet niet Amélie op zoek gaan naar Bumba, maar Bumba op zoek gaan naar Amélie. Gekke meid. En ook leuk, zij en haar broer kunnen opnieuw zonder ruzie spelen. Ze verstoppen om de beurt en kunnen echt goed samen spelen.

Je kan het spel trouwens wat opvrolijken & nog wat educatiever maken met het tellen tot 10 alvorens ze mag gaan zoeken, de oogjes dichthouden en niet piepen (serieuze uitdaging!), links & rechts te leren net als boven en onder – voor Amélie niet altijd evident (lees hier :-))

Kennen jullie dit spel en komt het ook op jouw verlanglijstje voor de Sint? Je vindt het spel trouwens in de meeste speelgoed winkels en online en kost €15.99

bumba bumba bumba bumba

3 gedachten over “Sint tip 3: Verstoppertje spelen met Bumba

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: