Transformers

Sint tip 5: Jongens vs. meisjes – Transformers vs. Prinsessen

Jongens en meisjes hebben duidelijk andere interesses, stereotypes worden vaak al van jong af aan bevestigd. Zo ook met het speelgoed. Amélie durft wel eens met het speelgoed van Mathis spelen en vice versa maar voornamelijk vallen ze toch in hun rolpatroon. Amélie als Prinsessen fan en Mathis grote fan van alles dat stoer is, vechten kan of power heeft – dus ja ook Transformers. 

Wie wint de battle?

Alhoewel ze duidelijk andere interesses hebben, spelen ze best vaak samen. Ze ontdekken elkaars speelgoed en vooral de conversaties daarrond zijn best grappig om te horen. Mathis durft echt wel met de prinsessen aan de slag gaan en zo nu en dan is ook Amélie in een echte ‘battle’ bui. Ja, geregeld gooien ze het bekende rollenpatroon overboord, moet kunnen, toch? Maar, ik moet wel toegeven dat Amélie het meest in de ban blijft van haar prinsessen of poppen en Mathis speelt het liefst met zijn Transformers. En heel vaak mag broer/zus zelfs niet in de buurt komen van dat speelgoed, ja ook die fases hebben we.

transformers

Transformers to the win

Mathis is een grote Transformers fan. Hij heeft echt een uitgebreide collectie & is grote fan van de serie. 6 jaar is hij nu en helemaal in de ban ervan. Hij is begonnen met de simpele, kleine Transformers die super eenvoudig te transformeren zijn tot de wat moeilijkere – waarvoor mama zelfs de handleiding nodig heeft. Hij kan er echt goed alleen & lang mee spelen, in zijn speelhoekje. Waarbij hij zijn fantasie de vrije loop laat. Toen ik onlangs in Hong Kong voor het werk was, ben ik zelfs daar op zoek gegaan naar enkele speciale exemplaren. Ook al vindt deze mama dat hij er stilletjes aan genoeg heeft, een reactie zoals ‘ik speel er ook altijd flink mee’ biedt weinig weerstand 🙂 En dit is trouwens niet overdreven, hij heeft altijd al goed gespeeld, maakt zijn eigen verhaal en fantasie. En fantasie heeft hij met hopen.

En om de Transformers nog echter te maken, heeft hij de Last Knight Power Cube. Door de power cube in de borst van je Transformers te zetten, kan hij echt praten, gecombineerd met geluid- en lichteffecten. Heel cool is dat de geluidjes wijzigen als je hem tranformeert.

transformers

De Power Cube herkent de Transformers waarop hij geplaatst wordt en elke Transformers heeft andere, unieke zinnen en geluidseffecten. Een echte toevoeging in het Transformers spel als ik Mathis zo bezig zie hiermee. Je hoort je Optimus Prime rondstappen als je met hem loopt & Bumblebee’s motor hoor je zodra je hem hebt getransformeerd (en eerlijk, voor deze namen ben ik bij hem terecht gegaan ;-)).  Voor een echte Transformers fan een must have.

Je shopt deze Power cube Starter pack al vanaf €33,95. Het bevat een Transformers, de optimus cube en een USB lader.

Benieuwd naar het kunnen? Check het filmpje hier.

rapunzel

 Rapunzel en de prinsessen

Het contrast kan niet groter zijn, maar de fantasie is minstens even groot. Al moet ik wel zeggen dat Amélie heel anders speelt dan haar broer. Ze is vooral bezig met verzorgen, met het kammen van de haartjes, ze te slapen leggen en meer van dat. Amélie kent Rapunzel van het gelijkaardig verhaal in de Efteling, ze was er afgelopen zomer met de schoonouders. Er is ook een nieuwe serie op tv dus ja Rapunzel is bij ons thuis opgedoken.

Een leuke tip voor meisjes is absoluut deze Rapunzel met paard. Rapunzel staat voor extra lange haren, haarversieringen en een stoere prinses op het paard Maximus. Rapunzel en Maximus hebben al behoorlijk wat kappersbeurten opzitten, want dat is vaak het spel dat ze speelt. Amélie is de kapper en het paard en Rapunzel willen mooie haren. Fantasie om bij weg te dromen… Zeker met de bijhorende kam, haarversieringen en haarbanden kan ze hier wel mee aan de slag. Wat heel leuk is aan deze Rapunzel is dat ze heel beweeglijk is. De armen en benen plooien alle kanten op, wat dus maakt dat ze zonder problemen op het paard kan, maar net zo goed past in Amélie haar poppenhuis.

Deze versie kost €39,99 en kan je nog verder uitbreiden met een kasteel met kabelbaan.

  Transformers
Transformersrapunzelrapunzelrapunzel

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: