Sint tip 5: Lego fun

Lego is een Sint tip die niet kon ontbreken. Startend als baby hadden ze uren plezier met duplo en de boerderij diertjes. Een jaartje geleden begon Mathis plezier te krijgen in het zelf maken van figuurtjes en auto’tjes. De Spidermannen, batmannen en vrienden kwamen in een snel tempo binnen gestroomd. Fier als een gieter was hij als hij weer iets in elkaar had gestoken, met slechts een beetje hulp van mama. Tot evil little sister er weer aan te pas komt… Amélie is namelijk niet zo fan van het bouwen, eerder van het stuk maken. 

En toen kwam er Nexo Knights

Nog niet zo lang geleden had hij voor zijn verjaardag Nexo Knights gekregen. We hebben het samen in elkaar gezet want het vraagt toch wel iets meer inzicht en knutselwerk om deze mannetjes goed te krijgen. En ja hij speelt er best vaak mee. Mathis is nog steeds gek van ridders en de schilden van Nexo Knights vindt hij dus geweldig. Dat in combinatie met de app met een spelletje wakkert alleen maar zijn fantasie meer aan. In het spel moet je mini missies voltooien (die zeker niet altijd even makkelijk zijn voor een 5-jarige). Je loopt als het ware rond door een fort, verslaat monsters en moet ervoor zorgen dat je je krachten kunt verder uitbreiden. Toen hij afgelopen weekend ook nog eens op youtube filmpjes had ontdekt, kon zijn geluk niet meer op. En wij? Wij bekeken elkaar en konden enkel maar denken ‘oh my god’.

Vervolgens begon hij met de Ipad zijn schilden te scannen en kwamen er verhaaltjes naar boven over extra superkrachten. Ik moet toegeven, ik ben niet meer helemaal mee met mijn 5-jarige. Nu al.

lego nexo knight

Het is eigenlijk fantastisch wat Lego hier doet, de combinatie van zowel een sterk verhaal, de fantasie bij kinderen opwekken en dit vertaald zien in ook nog eens een spel. Mathis is fan dat is zeker.

TIP: Het zoeken naar Powers is een belangrijk onderdeel. Je vindt krachten via de webisodes, minifilmpjes en natuurlijk dankzij de fysieke mannetjes.  Je moet ze alleen maar zien te vinden en scannen!

Waar gaat het over?

Het verhaal speelt zich af in Knighton, een vredig en prachtig koninkrijk, waar technologie tot elk aspect van het leven doorgedrongen is en waar het al honderd jaar lang goed wonen is. Dat was het althans, totdat de boosaardige hofnar Jestro de vreselijke lavamonsters losliet uit het Boek der Monsters. De enigen die de monsters nog kunnen tegenhouden, zijn de vijf ridders van de Ridderacademie. Gelukkig hebben zij nog een troef achter de hand: hun geheime wapen, de digitale tovenaar Merlok 2.0. Merlok 2.0 beheerst de indrukwekkende NEXO Powers. Hij gebruikt deze geweldige vorm van digitale magie om de ridders tijdens de strijd in een oogwenk te kunnen upgraden. Ze hoeven hiervoor alleen maar hun schild omhoog te houden en nieuwe vaardigheden en krachten te downloaden om de monsters te kunnen verslaan.

lego nexo knightlego nexo knightlego nexo knightlego nexo knightlego nexo knight

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: