Sinterklaas

Sinterklaas Magie

Wat een belevenis, Sinterklaas. Wat bijzonder dat we dit met onze mini’s mogen delen. Dat wij hun kunnen betoveren in de magie. Het gevoel, het spel en vooral de belevenis van Sinterklaas is een bijzonder iets. De lach op hun gezicht als ze hem in hoogst eigen persoon mogen ontmoeten of als ze ’s morgens wat lekkers vinden in hun schoentje. Het smile als ze denken aan de cadeautjes die ze hopen te krijgen en vooral aan al het lekkers dat onderweg is. Heerlijke periode.

December is echt wel de mooiste tijd van het jaar. Eerst genieten van al het moois dat de Sint te bieden heeft, alvorens samen met het gezin te genieten van gezellig samenzijn en te klinken met vrienden op wat komen gaat.

Er gaat geen Sinterklaas voorbij zonder een bezoekje aan de Heilige man en zijn pieten. Zwarte pieten voor zo lang het nog duurt… Onze mini’s mogen beide handen kussen, ik ben de tel kwijt hoeveel keer ze hebben mogen genieten van de Sint in hoogsteigen persoon. Op de tennis, op school, bij de crèche, … Er zijn 2 momenten die bijblijven, die zowel hun als mama en papa hun stoutste dromen overtreft.

Sintpaleis

Als je ooit de mogelijkheid hebt om het Sintpaleis te bezoeken in Alden Biesen van Bilzen moet je niet twijfelen. Wat een geweldige ervaring. Je gaat als het ware op doortocht in het kasteel van de Sint. Brengt een bezoekje aan de stallen, ontmoet de speelgoedpieten, de dakpieten die aan het oefenen zijn en sluit af met een spetterende show. Na een erehaag aan de Sint, mag je een lekker zakje snoep afhalen en op de schoot van de Sint springen. Sintpaleis valt niet uit te leggen, is te mooi om verteld te krijgen. Het verhaal, de pieten die op het domein lopen, de show, zang en het verhaal maken het jaar na jaar de moeit om te beleven. Schitterend gewoon.

Oh wie klopt daar

En dan op een doordeweekse dinsdag avond begin mijn hubby de grond te poetsen, was hij ijverig in de weer met alles mooi te maken en ik dacht alleen “wat krijgen we nu”. De bel ging en opeens stond daar een piet in mijn woonkamer. Gevolgd door Sinterklaas en nog een piet. Euh? Wauw, de Sint, in mijn woonkamer? Ik kon niet onmiddellijk goed volgen en dacht dat de Sint op doortocht was in de wijk. Toen de Sint ook nog een stoel vroeg snapte ik het helemaal niet meer. En ik moet u niet vertellen dat Mathis instant happy was, Amélie zag het minder zitten. De Sint deed het geweldig, liet mijn zoon beloven meer groenten te eten – vakkundig getipt door papa. Vanaf Amélie haar zakje snoep had, kon ze een glimlach toveren en leek ze te bekoelen. Een geweldige ervaring zo de Sint in ons huis, ze praten er vandaag nog over. Kleine Tip: wij boekten onze Sint via de gezinsbond!

Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas

4 gedachten over “Sinterklaas Magie

  1. Het Sintpaleis is nieuw voor mij!

    Maar wat een plezier zullen de kinderen met hun ouders en / grootouders daar hebben.

    Vrolijke groet,

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: