Skiën met kindjes wel of niet doen?

We gaan skiën, nee we gaan op zomervakantie, we gaan skiën & op zomervakantie. Zouden we wel gaan skiën? Wij beslissers van het eerste uur geraken er echt maar niet aan uit. Of we als gezin wel of net niet klaar zijn om op skivakantie te gaan. Hart en verstand spreken elkaar namelijk tegen en daar hebben we een paar (in mijn ogen) gegronde redenen voor.

Skivakantie wel of niet doen?

Wij zijn beslissers van het eerste moment, denken niet maar doen. Bij ons wordt alles (te) snel beslist. Alles behalve een skivakantie. Dit duurt nu echt al een paar jaar. Gaan we of gaan we toch maar niet. Soms op het punt om te plannen, dan kijken we er nog niet eens naar om. We blijven in de eeuwige twijfel fase zitten. Ik heb in mijn hoofd wat vooroordelen en geraak ze maar niet kwijt:

 • Skiën is een individueel gegeven hiermee bedoel ik, onze kids (en wij trouwens ook) moeten het nog leren. Het is al veel te lang geleden voor mijn man en mij dus lessen zijn echt wel op hun plaats. Dus de kids gaan naar de skiles en dan zijn we opgesplitst. Doorheen het jaar is het vaak al zo druk, dat wij echt genieten van de tijd samen – vooral op vakantie. Natuurlijk is het ook een “investeren naar” want eens zij kunnen skiën, kunnen we samen ook leuke vakanties beleven op de skipiste. Samen. Ik weet niet of mijn “mamahart” het over haar hart krijgt om mijn kids ’s morgens in de skiles te gaan brengen. Zo veel uurtjes zijn dat natuurlijk niet maar toch is het een bedenking die ik heb.
 • Gaan ze het wel leuk vinden? Ze zijn niet altijd helden als het aankomt op nieuwe dingen ontdekken. Al moet ik toegeven dat Mathis aan het verbeteren is op dit vlak en hij onlangs na een kleine aarzeling zo maar de muur opklom tijdens het muurklimmen en zelfs tot de top ging. Amélie is sowieso nog wat klein dus zij heeft maar een uurtje of 2 skiles. Wat als ze het niet leuk vinden na dag 1? Maar aan de andere kant wat als ze het super super super leuk vinden zoals Mathis heel vaak reageert?
 • Moet Amélie in een opvang gaan zitten? Ze zit er al een heel schooljaar zowel ’s morgens als ’s avonds. Als wij gaan skiën kan zij opgevangen worden. Heel erg handig. Na haar les kan ze aansluitend naar een soort van opvang gaan. Wil ik dit? Wilt zij dat?
 • Kiezen we voor een appartement of hotel? Ik hoor uit mijn omgeving veel mensen die op een appartementje gaan maar ik heb geen zin om die korte week dat we kunnen gaan, achter de potten en pannen te staan of laat staan de afwas te doen (ik ben niet zo gemaakt voor het huishouden weet je wel).
 • Last but not least: Budget. Een skivakantie is een prijzig iets. Verblijf, skipas, lessen, outfits. Als we het 1x doen moeten we het blijven doen want anders is het een maat van niets. Dus eens we de stap zetten is er in mijn hoofd ook geen weg meer terug.

Dus ja, wij snelle beslissers twijfelen. Soms weegt de ja meer door dan de nee. En op momenten dat de ja doorweegt, ga ik natuurlijk al op zoek naar leuke vakanties éééééén ik heb alvast een shortlist samengesteld. Tijd brengt raad?

Intersoc

Een verblijf met Intersoc staat voorlopig hoog op mijn lijstje. Ik denk dat ik hun website vanbinnen vanbuiten ken. Alles kan op kindermaat & vooral in teken van. Hotels met vaak leuke kinder activiteiten, iets wat mijn mini’s wel kan bekoren, met kinderclubs én met een Belgische kok. Moet ik me al geen zorgen maken over het al dan niet lusten van het eten ’s avonds. Vaak is er ook een regeling voor de skilessen. Ik heb er nog geen ervaring mee maar Intersoc lijkt me met kinderen wel een goede keuze. Trouwens ook naar prijs toe is dit een interessant verhaal, in bepaalde periodes reizen kinderen gratis en zelfs als jij als mama zwanger bent kan je in bepaalde hotels gratis op reis!

Iemand ervaring?

Slovenië

Misschien een goede keuze! Ik zou kiezen voor Slovenië omdat alles meer kleinschaliger is en rustiger is voor de kinderen. Gezien we allemaal nog meer in de leerfase zitten hebben we ook geen ellenlange piste nodig of te moeilijke pistes, geef ons maar een leuke stoeltjeslift naar het zonneterras bij de berghut. Ook leuk aan Slovenië is dat je met één skipas in alle skigebieden terecht kan. De skioorden liggen dicht bij elkaar en dat biedt wel wat afwisseling. En nog belangrijk, in Slovenië kan je perfect sneeuwpret afwisselen met het bezoeken van een stadje of shoppen. Of misschien hoe je toch van een skivakantie en gezinsvakantie kunt maken? En dan hebben we het natuurlijk nog niet over de prijs…

Hebben jullie ervaring met een skivakantie met het gezin en hebben jullie tips om ons dichter bij een keuze te brengen? #durftevragen. Alle info is welkom waarom wij wel of toch niet moeten gaan.

9 gedachten over “Skiën met kindjes wel of niet doen?

 1. Ik vertelde over je twijfels aan de 8-jarige hier naast me en vroeg wat ik moest aanraden. Ze riep ‘doen!’ 🙂 wat meteen bevestigt wat ik al schreef hierover op de blog.

  1. Zalig. Waarschijnlijk zijn kinderen gewoonweg veel openen en enthousiaster voor nieuwe dingen en is het stiekem vooral deze mama die haarzelf moet zien te overtuigen 🙂

 2. Ik ben nog nooit gaan skieën. Dat hoogstwaarschijnlijk omdat mijn ouders ook niet gingen skieën. Ik denk, als je zoiets van thuis uit meekrijgt dat wel doet.

 3. Mijn oudste dochter toen 3jaar heeft altijd mee geweest. Die vond dat gewoon leuk in Oostenrijk. Zelfs heeft ze ooit haar middagdutje gedaan in mijn jas op de sneeuw.
  En ook de reis erheen vond ze zalig en heel apart.

  Aum Shanthi

 4. Ik heb het zelf pas op latere leeftijd geleerd en hoewel ik het best goed kan, ben ik geen held op de skipiste. Doe mij maar een vakantie onder de zon. Mijn man is een fervent snowboarder dus die staat elk jaar te popelen om naar de sneeuw te gegaan. Voor mij hoeft het niet per se maar ik wil wel graag dat mijn dochter het leert. Ik denk als ze 3-4 jaar is dat we ook eens een poging zullen wagen. Maar het is idd verschrikkelijk duur en je moet eigenlijk ook een week gaan maar dat vind ik net iets te lang om te gaan skiën. Enfin ,we hebben nog tijd om er over na te denken.
  Het is m.i. een leuke ervaring voor kids en eenmaal ze er mee weg zijn is dat een vaardigheid voor het leven. Dus ik zou er voor gaan 🙂 !

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: