tentstickers

Slaap lekker

Mathis slaapt ondertussen al enige tijd in zijn grote bed en hij is best een goede slaper. Al zijn er momenten dat wij soms met de handen in het haar zitten. Dat hij moeilijk in slaap geraakt of te vroeg uit zijn bed springt. Opeens, uit het niets, moet hij tot 10x naar het toilet spurten. Of krijgt hij opeens bang want hij heeft iets gehoord. ’s morgens herhaalt zich dan hetzelfde spelletje. Allemaal manieren om de avond te rekken en de ochtenden in te korten.

En daar ben ik geen fan van. Slaaptijd is slaaptijd, we volgen ons ritueel dat al behoorlijk uitgebreid is. Hij krijgt zijn dagelijks boekje en liedje en melkje en knuffel en kus. Vanaf het moment dat het licht uitgaat, wil ik absolute stilte. Hij is geen prater maar iedere avond als het slaaptijd is, haalt hij de verhaaltjes boven. Tuurlijk wil ik er graag naar luisteren, maar als ik hier niet consequent in ben en blijf, dan heb ik binnenkort een probleem en ligt hij om 21u nog niet in zijn bed. Nee, dat willen we niet. Bovendien is een Mathis die moe echt geen aangenaam kind, hij weent zelfs op zijn 5 jaar voor het minste enkel en alleen door vermoeidheid. Ook de ochtenden zijn niet altijd even makkelijk. Dankzij onze wekker “no no” (lees hier) is er een hele verbetering en weet hij dat hij in zijn bedje moet blijven liggen tot de aap wakker wordt. En dan van die weekenddagen, dat hij eigenlijk nog ligt te slapen maar de aap hem wakker maakt…. Zo dagen vervloek je jezelf. Vooral omdat kinderen van de minuut dat ze wakker worden, energie hebben. En wij net niet helemaal.

We proberen zijn kamer zo leuk mogelijk te maken, dat hij er graag verblijft. Dat hij naast het slapen er ook leert spelen. In alle rust en stilte, zonder zijn zus. Dat hij leert om voor niets bang te hebben in zijn kamer. Zo zijn we onlangs op zoek gegaan naar weer een leuke boekenkast, heeft hij er zijn hele Playmobil collectie uitgestald en sinds kort breidt de Lego collectie ook in snel tempo uit.

En dat hij fan is van Batman, is een feit. Eén stap in de kamer en dit wordt helemaal duidelijk. Niet alleen aan de muren, waar hij enkele geweldige decoraties heeft, ook in zijn kleerkast.

De leuke slinger is er eentje van Carlijnq, de hanger is van Puurr, een topmerkje met handgemaakte spulletjes. En sinds kort is zijn collectie van Batman spullen verder uitgebreid met een leuke sticker. Deze hebben we gekregen van de website Tenstickers. Een site met een uitgebreid gamma aan stickers. Alle stickers kan je bovendien personaliseren in tal van kleuren en formaten. Zelfs leuke krijtbord stickers en zelfs laptop stickers. Vind je niet uw keuze? Maak je eigen foto, laad hem op en in no time krijg je je sticker thuisgestuurd. Of heb je een favoriete quote die je aan de muur wilt? Ook deze kan je zelf maken.

tentstickers tentstickers tentstickers tentstickerstentstickers

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: