Nachtlampje

Slapen met een nachtlampje

Ik heb me er lang proberen tegen te verzetten, tegen nachtlampjes op de kamer. Ik had wat schrik dat ze ermee vertrouwd gingen geraken en ze niet meer zonder wilden slapen. En ja, af en toe bij moeilijke momenten (lees 2,5-jarige leeftijd met nachtelijke escapes ~sprongetje genaamd) gaf ik al eens toe. Alles voor een goede nachtrust. En vandaag kunnen ze effectief niet meer zonder. Mathis & Amélie slapen beide met een nachtlampje.

nachtlampje in huis

Op zich is het geen ramp dat ze het liefst slapen met een nachtlampje, ze hebben er wat houvast aan en voelen zich minder alleen. Ze zijn er behoorlijk vertrouwd mee geraakt. Mathis heeft lange tijd zonder geslapen, maar sinds kort zijn we terug vertrokken. Eén kleine maar, dat lampje moet overal mee naartoe. Op vakantie, op weekend, bij de oma’s,… En oh wee als je durft het lampje te vergeten, drama queens in tha house. Been there, done that. Dus ja, als wij ergens anders gaan slapen, staat het nachtlampje standaard op ons lijstje van spulletjes om mee te nemen.

Ze gebruiken het nachtlampje vooral om in slaap te vallen en volgens mij heeft het ook heel veel te maken met routine. Het hoort gewoon bij hun bed ritueel. Zodra wij gaan slapen zetten wij de lampjes uit. De meeste nachten slapen ze flink door en hebben ze het zelfs niet door dat wij de lampjes uitzetten. En de nachten dat Amélie wakker wordt ’s nachts – tegenwoordig veel te vaak – vragen ze zelfs niet om het lampje terug aan te doen, al een geluk!

Nachtlampje

Konijntjes to the rescue

Toen onlangs het lampje van Amélie het opgaf, was het drama. En was er geen tijd te verliezen om een nieuw exemplaar aan te schaffen. En daar mijn mini’s nogal dierenvriendjes zijn, kwam ik al snel uit bij een geweldig leuk exemplaar: de Olala ledlampjes.  Het pakket omvat 3 lampjes, één meisje Lila en 2 jongens  Léon en Léni.

De led lampjes laden super snel op, na een 3-tal uurtjes zijn ze volledige opgeladen en gaan ze meer dan 12 uur draadloos mee. De lampjes zijn smal, ideaal voor kinderhandjes. Als mijn mini’s boven aan het spelen zijn, lopen ze geregeld rond met de konijntjes. Ze zijn bovendien ook heel eenvoudig aan en uit te zetten, onderaan is een drukknopje. Amélie heeft Lila gekozen, Mathis Léon. Léni vrolijkt onze gang op, als ze ’s nachts of in de vroege ochtend naar het toilet moeten, vinden ze gemakkelijk de weg. Ze geven mooi licht en ik vind ze vooral überschattig.

Ook zo enthousiast als mijn mini’s? Shop ze bij de Kleine Giraf! Het trio setje betaalde ik €49.95.

Nachtlampje

2 gedachten over “Slapen met een nachtlampje

  1. De mini-me’s gebruiken geen slaaplampje meer, maar wel een klok die de tijd projecteert op het plafond. Wel handig om te weten hoe laat het is en ook als ze ’s nachts opstaan… er is altijd een beetje licht.

    1. Ja, mijn zoon heeft ook een wekker. Hij kan de klok nog niet echt lezen maar herkent de cijfers en hij weet dat er in het weekend een 7 of 8 als eerste cijfers moet staan 🙂

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: