Smile

Het geluk van een mama zit in kleine dingen, zoals een 1- & 4-jarige die de grootste smile op hun gezicht zetten omdat ze dolgelukkig zijn, verrast zijn of omdat ze zich goed in hun vel voelen. Er gaat niets maar echt absoluut niets boven de glimlach van je mini. Liefde pur sang noemen ze dat. Bovendien kids kunnen niet faken, ze zijn wie ze zijn, met het hart op de tong. Eerlijkheid in het diepste van hun ziel. Dat maakt een gevoelsuitdrukking van een mini ook zo pakkend. Een ween, een traan, een glimlach of een schreeuw. Kinderen zien opgroeien brengt allerlei gevoelens boven. Het is geweldig om te zien hoe zij de wereld ontdekken en vooral om te zien hoe zij die wereld beleven. En soms van die momentjes vol kwijl, waarbij ze mama proberen in te palmen en mama helemaal bezwijkt.

Eigenlijk zijn er een paar “basis regels” die heel simpel zijn:

  • Leer je kindje I love you zeggen, het laat je hart onmiddellijk smelten
  • Zorg ervoor dat je altijd een knuffel, kus & I love you krijgt alvorens afscheid te nemen
  • Liefde met de zus: Voor het slapengaan moeten ze elkaar slaapwel zeggen en nachtzoen geven
  • Sorry leren zeggen: in het begin heel moeilijk om dit over de tong te krijgen. Maar nog belangrijker, laten beseffen waarom ze sorry moeten zeggen – wat is er mis gegaan?

Kleine dingetjes, maar die het leven in ons gezinnetje alleen maar mooier maken! Mathis, al 4 jaar, is een kei in het verleiden en inpalmen van mama en papa! Hij gooit de I love you’s in het rond, is een echte knuffelaar, komt graag op de schoot hangen voor extra aandacht. Onze kleine mini daarentegen, is (voorlopig) echt geen knuffelaar.

  • Mama ik hou van u, I love you en ik hou ook heel veel van papa en van Amélie, ik ben heel gelukkig. Dit horen van een 4-jarige…
  • Jij bent de liefste mama van de hele wereld
  • Amélie is mijn liefste zusje

smile broer zus

smile broer zussmile broer zus

Eén gedachte over “Smile

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: