SOS kinderdorpen

SOS kinderdorpen heeft jouw hulp nodig

Er zijn zo van die initiatieven waar ik mijn schouders en deze van mijn blog graag onderzet. SOS Kinderdorpen is zo eentje. Een organisatie die er alles aan doet om kinderen zonder ouders of een veilige thuis een beter leven te geven. Kinderen een duwtje in de rug geven, naar school kunnen laten gaan, financieel steunen en nog veel meer. Iets wat iedere mama onder ons wel raakt.

SOS Kinderdorpen organiseert challenge voor broers en zussen in Oeganda

SOS Kinderdorpen is op zoek naar broers en zussen die zich samen willen inzetten of in actie willen komen om hun nieuwste challenge te ondersteunen. Het is de eerste keer dat de organisatie dergelijke challenges organiseert. Begin 2018 zal de organisatie samen met 15 deelnemers de 5.109 meter hoge Mountains of the Moon opklimmen. Een “once-in-a-lifetime” experience en zeker eentje om van je bucket list af te vinken. 11-dagen lang zweet en zwoeg je om de challenge te doorstaan – met je liefste broer en of zus aan je zijde. De avontuurlijke trekking gaat dwars door de mystieke ‘Mountains of the Moon’ zoals het Rwenzori gebergte ook wel wordt genoemd. Je doorkruist verschillende vegetatiezones variërend van tropische regenwouden tot aan bamboebossen en beklimmen de Weismann’s Peak, gelegen op maar liefst 4.620 meter hoogte.

SOS kinderdorpen

Deelnemen is heel simpel! Om te mogen deelnemen moet je niet alleen sportief zijn en de uitdaging durven aangaan, ook moet/mag je in je geldbeugel duiken en nee niet je eigen geldbeugel! Bedoeling is om minimum €3000 aan sponsorgeld aan te werven en zo jouw plaatsje te reserveren voor deze geweldige trip. En de opbrengst die gaat natuurlijk terug naar de kindjes! Deelnemers zijn ambassadeurs voor het leven. Dankzij de sponsorwerving kunnen de deelnemers zelf het verhaal van SOS Kinderdorpen vanop de eerste rij vertegenwoordigen en gebruik maken van hun eigen netwerk om meer visibiliteit te krijgen en het woord te verspreiden.

SOS kinderdorpen

Waarom Oeganda?

In Oeganda groeit maar liefst 1 op de 7 kinderen op zonder familie. En wij mama’s weten maar al te goed dat het familiale aspect van ons leven en van ons gezin zo bepalend is in ons leven. Bepalend voor de toekomst, voor ons gemoed, ons gevoel en voor onze motivatie. Opgroeien zonder de steun van familie is voor ons denkbaar maar harde realiteit voor velen onder ons. Niet allen de emotionele steun van familie heb je nodig, jouw kinderen hebben ook de financiële steun nodig – mogen naar school gaan, eten, kleding en onderdak. It’s all part of the game. Maar niet voor iedereen helaas.

SOS Kinderdorpen is sinds 1991 actief in Oeganda. De kinderhulporganisatie heeft er vier kinderdorpen. Hier worden kinderen opgevangen die de zorg van hun ouders zijn verloren. Via familieversterking programma’s is SOS ook actief in gemeenschappen waar ze kwetsbare families ondersteunen in de zorg voor hun kinderen. Zo wordt voorkomen dat deze families uiteen vallen en kinderen er alleen voor komen te staan.  Het bijzondere is dat deelnemers tijdens de reis kennis maken met kinderen en families die al geholpen zijn door SOS. Zo ziet men met eigen ogen hoe hun bijdrage kinderlevens voorgoed veranderen.

Elk kind een familie, elk kind een toekomst. Durf jij deze challenge aangaan?

Schrijf je hier in

woensdag 3 mei – 19:00 – Utrecht (Lazuli, Oudegracht 243)
maandag 15 mei – 19:00 – Den Haag (The Student Hotel, Hoefkade 9)
maandag 29 mei – 19:00 – Amsterdam (SOS Kinderdorpen, Maassluisstraat 2)

Voel jij de kriebels? Wil je deze unieke ervaring beleven of wil jij je verder inzetten voor SOS Kinderdorpen? Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl.

*Deze blog is het resultaat van een samenwerking tussen ZZS en SOS Kinderdorpen*

SOS kinderdorpen

7 gedachten over “SOS kinderdorpen heeft jouw hulp nodig

  1. Zelf steun ik ook S.O.S. Kinderdorpen! Goed artikel en vooral ook goede challenge!

  2. Vind het heel erg goed was SOS kinder dorpen doeg! Zelf steun ik nog niks maar ga er zeker over na denken

  3. Ik word er stil van. Wat een mooie beweging om bewust te worden van wat er speelt in Oeganda bijv.
    Kinderen zijn nog zo onbevangen en worden door o.a. trauma op jonge leeftijd al beschadigd, wat geen enkel kind of mens verdiend. Inspirerend, bedankt!

  4. WoW dat vind ik een superinitiatief! Het lijkt me ontzettend leuk om deel te nemen aan deze challenge.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: