SOS Kinderdorpen: tekenen voor een betere wereld

Even een leuk oproepje voor een leuke actie! Voor zij die nog niets gepland hebben, een creatieve mini hebben en wat zin in kind-mama tijd? Haast je naar Crayolahelpt.be en steun SOS Kinderdorpen. Zeker met het eindejaar in het verschiet, staan we allemaal toch net een beetje meer stil met andere kindjes, die niet de luxe, comfort en mogelijkheden hebben als onze kindjes hier. 

Tekenen voor een betere wereld

De campagne “Tekenen voor een Betere Wereld” is een initiatief van Crayola voor SOS Kinderdorpen om de familieversterkende programma’s te ondersteunen. Crayola roept Belgische kinderen tussen 4 en 12 jaar op om in de maand oktober een tekening te maken met het thema “het ideale thuis voor ieder kind, een plek waar alle kinderen zich veilig en vrij voelen en niets hen in de weg staat”. Via het crowdfunding platform Crayolahelpt.be kunnen de kids in eerste instantie hun tekening uploaden & kunnen Belgen vervolgens de tekeningen vanaf 31 oktober bekijken en hun favoriete tekening ondersteunen.

Maar belangrijker is natuurlijk dat deze erg leuke actie, waarbij onze kids allemaal van betekenis kunnen zijn, geld in het laatje brengt. Om op hun beurt verder SOS Kinderdorpen te ondersteunen. Het geld dat met de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ wordt opgehaald, komt ten goede aan de familieversterkende programma’s van SOS Kinderdorpen. Via deze programma’s ondersteunt de organisatie kwetsbare families door hen te helpen met de zorg en bescherming van hun kinderen. Op die manier voorkomt SOS Kinderdorpen dat kinderen door omstandigheden worden verwaarloosd of verlaten. Met de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ worden kwetsbare gezinnen ondersteund in onder andere Ghana, Indonesië, Roemenië, Kenia en België. Ja, ook langs onze deur gebeuren schrijnende verhalen.

Voor Crayola en SOS Kinderdorpen vormt familie de basis die elk kind nodig heeft om zich te ontwikkelen tot zelfstandige volwassene die zo voor zichzelf en anderen kan zorgen. Juist in deze tijd waarin dit niet vanzelfsprekend is, omarmt Crayola deze gedachte van familieliefde. Bovendien voegt Crayola daaraan toe dat ieder kind het recht moet hebben om zijn of haar creativiteit te ontplooien. Door het ontwikkelen van je creativiteit leer je jezelf te uiten en het beste uit jezelf te halen, het geeft je leven kleur!

Samenwerking met ambassadrice Kim Gevaert

Kim Gevaert tekent mee. Kim Gevaert is sinds 2007 meter en sinds 2014 ambassadrice voor SOS Kinderdorpen. Ze is zelf ook mama van drie kinderen: Vince, Romeo en Lili. “De reden waarom ik SOS Kinderdorpen en deze actie specifiek steun is omdat ik zelf uit een warm nest kom en besef dat ik daardoor enorm veel kansen heb gekregen en ben kunnen worden wie ik nu ben. Heel veel kinderen hebben die kans op een toekomst niet en ik wil mijn steentje bijdragen om die kansarme kinderen en gezinnen te helpen. Ik probeer in de opvoeding van mijn kinderen samen met hen op zoek te gaan naar hun talenten. Sportief, artistiek, muzikaal,… Maakt niet uit! En deze creatieve actie past daar perfect in”.

kim-gevaert

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: