Decathlon

Sportieve groeten 2.0: lopen lopen lopen

Ik heb zo waar mijn sportieve doelstelling van 2017 al gehaald (10 miles) en heb daarom maar prompt een nieuwe doelstelling geplaatst. 1/2 marathon die ik ga lopen in september. Yes baby, we can do it! We zijn alvast hard aan het trainen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden, om de uitdaging te kunnen aangaan en (hopelijk) glansrijk in te slagen.

Voorbij mijn grenzen

Zoals ik vorige keer schreef ben ik super fier op mezelf dat ik de finish van de 10 miles gehaald heb. Een mooie overwinning maar ik durf het bijna niet te bekennen dat ik niet alleen fier ben maar ook wat loopkriebels gespeurd heb. Maar toch, zo maar wat lopen zonder doel brengt nu ook niet altijd zo veel motivatie. Als mama heb je altijd wat anders te doen, mijn mini’s vragen aandacht, mijn huishouden moet gebeuren, soms is het wat leuker om wat te relaxen en nog 10 andere redenen om te luieren in plaats van te lopen.

En zo kwam nog dezelfde dag van de 10 miles het idee om een 1/2 marathon te lopen, 21 kilometer. En vooral de drive om het onmiddellijk vast te leggen en voor de no way back optie te gaan. Het trainingschema lag dezelfde dag nog klaar. De wedstrijd ligt ook al min of meer vast, in september gaan we ons wagen aan 21 km lopen. 24 september will be D-Day. Ik kies nog tussen een rustige bos loop of overweeg de magie van de 1/2 marathon in Disney land Parijs. En dat ik niet alleen ga lopen is ook een feit. Ik heb alvast loopmaatjes opgetrommeld om mee te komen lopen en zo het afzien te beperken. Nooit van mijn leven gedacht dat ik dit zou kunnen, maar we gaan dus het tegendeel bewijzen. Ik heb alvast de trainingen verhoogd van 2 trainingen per week naar 3, hopelijk kunnen we dit tempo vasthouden.

En daar ik regelmatig wel wat af zie in mijn looptrainingen vind ik het wel noodzakelijk om mezelf zo nu en dan te verwennen met wat nieuwigheden. Dankzij Decathlon heb ik alvast mijn loop garderobe verder uitgebreid. Je kan nooit genoeg loopbroeken hebben – het weer hier in België is nogal euh wisselvallig. Lange broek, korte broek en leuke short voor zomerse dagen. Daarnaast heb ik een nieuw topje om mijn eerste 1/2 marathon te lopen samen met een regenjasje. Je moet op alles voorzien zijn. Al deze spulletjes zijn van het merk van Kalenji, het huismerk van Decathlon. Prijs – kwaliteit is deze collectie een topper. Het aanbod is uitgebreid en je vindt er als loper echt alles wat je nodig hebt. De verleiding is groot. Wat vinden jullie van mijn nieuwste spulletjes?

Bovendien vanaf nu een grote oproep aan alle (niet) mama’s. Heb jij ook loopkriebels? Ben je net zoals mij iemand die vaak wat extra motivatie nodig heeft? Heb je net zoals mij geen loopmaatje? Wat als we nu eens allemaal elkaar virtueel steunen! Post op mijn facebook wall of jij vanavond gaat sporten en voel zo de steun van andere (niet) mama’s om samen hard te trainen en ons eigen persoonlijk doel te realiseren!

Decathlon

Decathlon

Decathlon

Decathlon

Decathlon

18 gedachten over “Sportieve groeten 2.0: lopen lopen lopen

 1. Wat een leuke sportieve blog:) Wat knap dat je jouw doel al gehaald hebt en super om het bij te stellen! Geweldig lijkt me dat als het straks lukt om m te lopen
  Ik heb (soms) wel motivatie nodig om te sporten, maar eenmaal gedaan heerlijk! Vanmorgen om 9:00 stond ik al in de sportschool:)

 2. OH, je zet mij aan het denken. Misschien ga ik ook wel voor de halve van Amsterdam.

 3. Succes met deze uitdaging, Is niks voor mij lopen. Ik hou het wel bij fietsen. Iets minder belastend ook voor mijn enkel.

 4. Leuk! Ik houd ook van hardlopen. De halve in Disneyland lijkt mij ook super leuk om te doen! Goed bezig hoor, ik doe het vaak een paar weken en dan stop ik er weer mee. Kan mijzelf nooit er toe zetten om het een jaar ofzo vol te houden!

 5. Ik ben zo’n persoon met een pasje van de sportschool die eigenlijk nooit meer gaat. :S haha, maar in jou geval sportief bezig!

 6. Wow Knap hoor. Heel veel succes! Ik ben al blij met mijn 5 en aan het trainen voor 10… Dat doel van jou is nog helemaal niet in zicht van mij.

 7. Goed bezig! Lopen lopen..lopen in eentje durf ik niet, in het centrum wel want ik kan langs de winkels gaan 😉

 8. Wat super stoer!!!
  Ik ben iedere keer al blij als ik de 5k haal haha.
  Wat ik enorm herken = een uitdaging nodig hebben. Zo niet, is de motivatie snel verdwenen. Maar een 1/2 marathon… voorlopig niet hoor!

  HEEL VEEL SUCCES!!!

 9. Goed bezig, lekker sporty! Decathlon heeft inderdaad goede spullen! Heb daar ook veel sportieve kleding vandaan!

 10. Leuke outfit! En wat goed dat je meteen een nieuw doel hebt gesteld. Ik heb het ooit geprobeerd, hard lopen, maar ik kan het gewoon echt niet. Misschien nog maar s een poging wagen en vol blijven houden.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: